Το Fuso Canter έρχεται μέσα στο 2014 με πολλά νέα χαρακτηριστικά στον εξοπλισμό του, εκδόσεις με αυξημένες δυνατότητες μεταφορικού έργου και βέβαια με νέους κινητήρες τεχνολογίας Euro 6.

Το μικρό φορτηγό της Fuso (μέλος του ομίλου Daimler), με αξιοσημείωτη εμπορική πορεία τα τελευταία χρόνια στις κύριες αγορές της Ευρώπης ετοιμάστηκε εν όψει του 2014, όχι μόνο εναρμονίζοντας τους κινητήρες με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 αλλά και ενημερώνοντας τον εξοπλισμό του. Αισθητικά πάντως δεν έχει αλλάξει τίποτα στο φορτηγό, εκτός από τους νέους, μεγαλύτερους εξωτερικούς καθρέπτες που διατίθενται προαιρετικά.

Πιο συγκεκριμένα, το ανανεωμένο Canter που θα μπει στην αγορά σε λίγους μήνες καταρχήν διευρύνει τη γκάμα του όσον αφορά το μεικτό βάρος με μια έκδοση (9C18*) που φτάνει τους 8,55 τόνους. Έτσι ο υποψήφιος αγοραστής έχει πολλές επιλογές μεταξύ των 3,5 και 8,55 τόνων, με έξι διαφορετικά μεταξόνια, με τρεις τύπους καμπίνας, με κίνηση στον ένα άξονα ή 4κίνηση, ακόμα και με υβριδική έκδοση.

Ένας 3λιτρος κινητήρας σε εκδόσεις ισχύος 150 και 175 ίππων αποτελεί τον πρωταγωνιστή της γραμμής κίνησης, η οποία στις «μεγάλες» εκδόσεις συμπεριλαμβάνει ως στοιχείο του βασικού εξοπλισμού το αυτοματοποιημένο κιβώτιο «Duonic» με διπλό συμπλέκτη. Ο κινητήρας, με φίλτρο μικροσωματιδίων και τεχνολογία SCR (με AdBlue) καλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει στάνταρντ και μηχανόφρενο ισχύος πέδησης 50kW. Το νέο Canter φέρει επίσης ABS με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της πέδησης καθώς και ESP.

Οι επιλογές στα μηχανικά μέρη αυξάνουν την απόδοση και μειώνουν τους εκπεμπόμενους ρύπους και την κατανάλωση καυσίμου. Υψηλότερες πιέσεις έγχυσης καυσίμου, λειτουργία start/stop και περισσότερες σχέσεις μετάδοσης οπίσθιου άξονα είναι μερικές μόνο από τις επεμβάσεις του κατασκευαστή.

Εν τω μεταξύ η υβριδική έκδοση Fuso Canter Eco Hybrid απέσπασε πρόσφατα το βραβείο «European Transport Sustainability Prize 2014″ ως το κορυφαίο «Φορτηγό διανομών» στα οχήματα με μεικτό βάρος κάτω των 12 τόνων. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που διοργανώνεται από το περιοδικό «Transport» το οποίο εξειδικεύεται στις εμπορευματικές μεταφορές.

* Η ονομασία των εκδόσεων του Canter προκύπτει από το μεικτό βάρος 8,55 (9), από τον τύπο της καμπίνας Comfort (C) και από την ιπποδύναμη 175 ίππων (18)

Fuso Canter Eco Hybrid ,

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,