Πραγματοποιώντας μια τεράστια επένδυση, η Scania ολοκλήρωσε τη δημιουργία των πιο σύγχρονων εγκαταστάσεων δοκιμών στην Ευρώπη. Η κατασκευή του σχετικού κτηρίου ύψους 25 μέτρων ξεκίνησε το 2011 και τελείωσε τώρα, όντας πλέον έτοιμο να συμμετάσχει αποφασιστικά στην εξέλιξη των επόμενων φορτηγών και λεωφορείων της μάρκας. Πρόκειται για ένα τούνελ που προσφέρει τη δυνατότητα προσομοίωσης όλων των πιθανών καιρικών συνθηκών, εκτός του ότι χρησιμοποιείται και με τον «συμβατικό» τρόπο για την μελέτη της αεροδυναμικής ενός οχήματος.

Οι νέες αυτές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην περιοχή Σοντερτάλιε της Σουηδίας και δίνουν τη δυνατότητα στον κατασκευαστή να μειώσει τον χρόνο που παρεμβάλλεται από την αρχή της εξέλιξης ενός οχήματος μέχρι το λανσάρισμά του. Και αυτό γιατί όλες οι δοκιμές που αφορούν τη συμπεριφορά των επί μέρους τμημάτων του φορτηγού απέναντι στις καιρικές συνθήκες δεν χρειάζεται πια να γίνονται στον ανοιχτό δρόμο αλλά μόνο σε αυτό το απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Οι θερμοκρασίες που μπορούν να εφαρμόσουν οι μηχανικοί σε αυτό το χώρο κυμαίνονται από τους -35 έως τους 50 βαθμούς Κελσίου ενώ αντίστοιχα η υγρασία μπορεί να κυμανθεί από 5 έως και 95%. Οι δοκιμασίες πραγματοποιούνται με το φορτηγό να βρίσκεται σε κίνηση πάνω σε κυλιόμενους τροχούς και με ταχύτητες έως και 10 χλμ./ώρα.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,