Τη νέα σειρά ελαστικών «X MULTI D» λανσάρει αυτό το διάστημα στην αγορά η Michelin και υπόσχεται έως και 18% περισσότερα χιλιόμετρα, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, λιγότερο θόρυβο και βέλτιστες επιδόσεις ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

 

Το ελαστικό Michelin X MULTI D προορίζεται για φορτηγά οχήματα κάτω των 16 τόνων καθώς και για μικρά λεωφορεία (minibuses). Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τοποθέτηση στον κινητήριο άξονα προκειμένου να προσφέρει ακόμη περισσότερη ασφάλεια και κινητικότητα στους μεταφορείς. Πρόκειται για ένα αποτελεσματικό ελαστικό που τους δίνει τη δυνατότητα να επικεντρώνονται στην εργασία τους και, ταυτόχρονα, ένα ελαστικό που ν’ ανταποκρίνεται σε κριτήρια ασφαλείας και διάρκειας ζωής. Ουσιαστικά αυτή η νέα σειρά -αντικαθιστώντας το ελαστικό XDE 2 που παρουσιάστηκε το 2005 από τη Michelin- έρχεται με βελτιωμένες προδιαγραφές για χρήση σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες (χιόνι, βροχή, πάγος, ζέστη) επιτρέποντας την κίνηση του φορτηγού σε όλες τις περιστάσεις, όποιο και αν είναι το είδος του δρόμου (αστική ή περιαστική χρήση).

Οι πρώτες μαρτυρίες πελατών της Michelin που χρησιμοποίησαν τα νέα ελαστικά σε πραγματικές συνθήκες, κάνουν λόγο για εξαιρετική πρόσφυση στο χιόνι και στον πάγο, σε βαθμό που ορισμένες φορές δεν χρειάζεται καν να μπουν χιοναλυσίδες. Η πρόσφυση είναι ικανοποιητική ακόμα και στη λάσπη. Πάνω από όλα όμως, το Michelin X MULTI D εξασφαλίζει καλύτερες δυνατότητες χειρισμού κατά την οδήγηση χάρη στις εγκοπές πλήρους βάθους, βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών χάρη στην δυνατότητα αναγόμωσης και προσφέρει έως 25% μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση χάρη στη δυνατότητα ξανασκαλίσματος.

Αυτό το ελαστικό σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από μια πολυδύναμη ομάδα στο Κέντρο Τεχνολογιών Michelin του Clermont-Ferrand ενώ κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Michelin στην Καρλσρούη της Γερμανίας.

X Multi DΤο MICHELIN X MULTI D είναι διαθέσιμο για την ελληνική αγορά στις παρακάτω διαστάσεις:

 • 215/75 R 17.5 X® MULTI™ D TL 126/124M
 • 225/75 R 17.5 X® MULTI™ D TL 129/127M
 • 235/75 R 17.5 X® MULTI™ D TL 132/130M
 • 245/70 R 17.5 X® MULTI™ D TL 136/134M
ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
 • Μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση έως και κατά 18% σε σύγκριση με το ελαστικό Michelin XDE 2.
 • Μικρότερη αντίσταση έως και 12% στην κύλιση κάτι που επιτρέπει μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.
 • Εγκοπές σε πλήρες βάθος που εγγυώνται καλή ελκτικότητα καθ’όλη τη διάρκεια ζωής του ελαστικού.
 • Με σήμανση 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) επιβεβαιωμένη από δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε καθορισμένες συνθήκες χιονιού. Εξασφαλίζει καλύτερη ελκτικότητα σε χιονισμένους δρόμους σε σύγκριση με τα ελαστικά που φέρουν μόνο τη σήμανση M+S (Mud and Snow).
 • Εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών χάρη στην αναγόμωση «Michelin Remix» η οποία επιτρέπει την ανάκτηση των επιδόσεων, την πρόσφυση και την ασφάλεια ενός καινούργιου ελαστικού (η αναγόμωση αυτή πραγματοποιείται αποκλειστικά σε σκελετούς Michelin).
 • Πολύ αθόρυβο χάρη στο σκάλισμα χαμηλού θορύβου που διαθέτει και χάρη στην πολύ ομοιόμορφη φθορά του. -5dB σε σύγκριση με το ελαστικό Michelin XDE 2 (-3dB= 2 φορές λιγότερος θόρυβος).
 • Έως και 25% επιπλέον χιλιόμετρα χάρη στο ξανασκάλισμα που επιτρέπε την αναδημιουργία των εγκοπών του ελαστικού ώστε να αποκτήσει νέα δυναμική κύλισης.
Η ΑΓΟΡΑ

Το τμήμα της αγοράς ελαστικών για μεσαία και μικρά φορτηγά στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 20% της συνολικής αγοράς, ποσοστό καθόλου αμελητέο. Στο 75% των περιπτώσεων οι μεταφορείς των οχημάτων αυτών είναι μικρές ανεξάρτητες εταιρείες που διανύουν κάτω από 100.000 χλμ. το χρόνο. Πρέπει συχνά να παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών τους. Η αξιοπιστία και η ηρεμία είναι απαραίτητα για τους μεταφορείς. Οι τελικοί καταναλωτές χρειάζονται ελαστικά με επιδόσεις προκειμένου να επικεντρώνονται στην ουσία της εργασίας τους, αλλά και ελαστικά που προσφέρουν ασφάλεια και μεγάλη διάρκεια ζωής.

“Η αγορά ελαστικών για φορτηγά επηρεάζεται άμεσα από την εξέλιξη μακροοικονομικών δεικτών. Ταυτόχρονα, η ελληνική αγορά των ελαστικών premium, όπως τα Michelin, είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποτελούσε το 42% της συνολικής αγοράς ελαστικών το 2012. Μάλιστα η τάση για το 2013 στην αγορά των ελαστικών, αναμένεται αυξητική κατά περίπου 20%. Το ίδιο ποσοστό αναμένεται και για την κατηγορία των ελαστικών για μεσαία και μικρά φορτηγά μετά από 5 έτη συνεχούς πτώσης” Πρόσθεσε ο Σπύρος Πολίτης Διευθυντής Marketing Michelin Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , ,