Ήταν τέλη Φεβρουαρίου, όταν η GM και η PSA (Peugeot-Citroen) ανακοίνωσαν μία παγκόσμια στρατηγική συμμαχία ευρείας κλίμακας που θα αξιοποιήσει τα ισχυρά σημεία και τις δυνατότητες των δύο εταιριών, θα συμβάλλει στην κερδοφορία τους και θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητά τους στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτής της παγκόσμιας συμμαχίας τους, οι GM και PSA κατέληξαν σε μακροπρόθεσμη αποκλειστική συμφωνία για τη μεταφορά των περισσοτέρων Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων logistics της GM στη Gefco, μία θυγατρική πλήρους κυριότητας της PSA και ηγέτιδα στο χώρο των βιομηχανικών logistics στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Η συμφωνία θα επηρεάσει την πλειοψηφία των δραστηριοτήτων Logistics των Opel/Vauxhall, Chevrolet και Cadillac στην Ευρώπη (συμπερ. της Ρωσίας) και αφορά, μεταξύ άλλων, παραδόσεις υλικών και εξαρτημάτων σε εργοστάσια παραγωγής, παράδοση ολοκληρωμένων οχημάτων σε καταστήματα διανομέων και μεταφορά ανταλλακτικών aftersales σε κέντρα διανομής.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες logistics στο χώρο της Ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι σήμερα. Επιτρέπει στη GM να πετύχει μειώσεις κόστους και να επικεντρώσει τους εσωτερικούς πόρους της κυρίως στις βασικές αυτοκινητιστικές δραστηριότητες.

Ο Steve Girsky, Αντιπρόεδρος της GM σχολίασε: «Αυτή η συμφωνία σηματοδοτεί το πρώτο βήμα στην επίτευξη κερδών από τη μεγαλύτερη συμμαχία με την PSA. Θα αποφέρει λειτουργική απόδοση και μειώσεις κόστους στη GM και μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως την εμπειρία της Gefco».

Ο Philippe Varin, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της PSA,  πρόσθεσε: «Η συμφωνία είναι το πρώτο βήμα στη μακροπρόθεσμη στρατηγική συμμαχία με τη GM. Επιτρέπει στη Gefco να συνεχίσει τη στρατηγική διεύρυνσης της υπάρχουσας βάσης πελατών της και να αυξήσει τις παγκόσμιες επιχειρηματικές της δραστηριότητες».

Η νέα συμφωνία logistics μεταξύ GM και Gefco θα τεθεί σε εφαρμογή το 2013.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , ,