Διαμετακομιστικό κέντρο καπνού για όλη την Ευρώπη, δημιουργεί στο Αγρίνιο η μεγαλύτερη εταιρεία καπνού Philip Morris, όπως ανακοίνωσε, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Philip Morris, κ. Νίκος Θεοφιλόπουλος.

του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχωρά στον εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των παλαιών εγκαταστάσεων της στο Αγρίνιο, τις οποίες μετατρέπουν σε κέντρο διακίνησης (logistics) για τις θυγατρικές της στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας, από τις εγκαταστάσεις του Αγρινίου θα διακινούνται περίπου 15.000 τόνοι προϊόντος ετησίως. Με αυτό το έργο, ουσιαστικά το Αγρίνιο καθίσταται βασικό κέντρο logistics για τη μεγάλη διεθνή καπνοβιομηχανία, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαυτάρης με τη συμφωνία που υπογράφηκε, η εταιρεία Philip Morris, αποφάσισε να κάνει την Ελλάδα και συγκεκριμένα το Αγρίνιο, Κέντρο συλλογής, διακίνησης και διανομής (logistics) για ολόκληρη την Ευρώπη, με όλα τα θετικά αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου, την ενίσχυση της απασχόλησης με ευρύτερες επεκτάσεις στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Philip Morris International, κ. Νίκος Θεοφιλόπουλος σε δήλωσή του αναφορικά με την ανακοίνωση της επένδυσης, επισήμανε ότι για την εταιρεία του «η Ελλάδα αποτελεί μία χώρα στρατηγικής σημασίας για τα καπνά Ανατολικού τύπου. Σε συνέχεια της συμφωνίας που υπογράψαμε το Φεβρουάριο, προχωράμε τώρα στην μετατροπή των αποθηκών μας στο Αγρίνιο, σε κεντρικές αποθήκες καπνών και κέντρο διανομής για τη Philip Morris International για όλη την Ευρώπη.
Πιστεύουμε ότι θα ενισχύσουμε το μεταφορικό και εξαγωγικό έργο της χώρας και με τις επενδύσεις μας, που έχουν ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία δεκαετία, θα βοηθήσουμε και εμείς για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,