Opel-LCV-Range

Ελαφρά Επαγγελματικά Opel: Οι σημερινές γενιές μοντέλων Combo, Vivaro και Movano αποτελούν την πιο προηγμένη και ευέλικτη γκάμα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) που έχει προσφέρει ποτέ η Opel. Με περισσότερες από 330 εκδόσεις διαθέσιμες από το εργοστάσιο και πολλές ακόμα από ειδικούς αμαξωμάτων που προτείνει η Opel, υπάρχει ένα προϊόν κατάλληλο για όλες σχεδόν τις απαιτήσεις στις κατηγορίες μικτού βάρους (GVW) μέχρι 4,5 t.

Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Opel πωλούνται στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, ενώ οι συνολικές πωλήσεις πέρσι ξεπέρασαν τις 88.000 μονάδες, που αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς 3,21%. Τα τελευταία 10 χρόνια (2003 – 2012), πουλήθηκαν συνολικά σχεδόν 1,4 εκατομμύρια οχήματα. Οι μεγαλύτερες αγορές της Opel είναι η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο (Vauxhall) που μαζί συγκεντρώνουν το 45% των πωλήσεων και ακολουθούν Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία και Βέλγιο. Τις υψηλότερες πωλήσεις σημείωσε το Vivaro (πέρσι 42.749 μονάδες, 9.33% μερίδιο στην κατηγορία Van-D), ενώ ακολούθησε το Combo (21.869 μονάδες, 2,92% στην κατηγορία Van-B) και το Movano (13,579 μονάδες, 2.33% στην κατηγορία Van-E), με τα Corsa και Astra Van μαζί να υπερβαίνουν τις 9.000 μονάδες.

Το Vivaro κατασκευάζεται σε πολλαπλές εκδόσεις στο εργοστάσιο της Vauxhall στο Luton της Βρετανίας στα πλαίσια κοινοπραξίας με τη Renault. Πάνω από το 70% της παραγωγής εξάγεται, ενώ σε αυτή την προηγμένη μονάδα θα κατασκευάζεται και η επόμενη γενιά  Vivaro, που θα λανσαριστεί το 2014. Το Movano, επίσης μέρος της κοινοπραξίας με τη Renault, κατασκευάζεται στο Batilly (Γαλλία) και το Combo στη Bursa (Τουρκία) σε κοινοπραξία με τη Fiat.

Opel-Combo

Opel-Combo interiorCOMBO: ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ VANETTE

Η τέταρτη γενιά Combo θέτει νέα πρότυπα στην Ευρωπαϊκή κατηγορία Van-B με μία μεγάλη ποικιλία μοντέλων, κινητήρες αιχμής και την καλύτερη λειτουργικότητα στην κατηγορία. Η εκτενής γκάμα μοντέλων περιλαμβάνει 108 εκδόσεις και ικανοποιεί ποικίλες ανάγκες, του επαγγελματία, του εμπόρου αλλά και μιας οικογένειας που απαιτεί ευελιξία και πρακτικότητα για δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Το panel van και οι πενταθέσιες επιβατικές εκδόσεις διατίθενται με κοντό (2.755 mm) ή μακρύ (3.105 mm) μεταξόνιο. Ψηλή οροφή διατίθεται τώρα για όλα τα panel van, ενώ μπορεί να τοποθετείται και σε μία επταθέσια επιβατική έκδοση με κοντό μεταξόνιο. Η τελευταία γκάμα περιλαμβάνει την προσθήκη μιας νέας έκδοσης panel van: το μεγαλύτερο Combo που έχει εμφανιστεί ποτέ, συνδυάζοντας μακρύ μεταξόνιο με ψηλή οροφή.

Το Combo van χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά μεγέθη: ωφέλιμο φορτίο (μέγ. 1.000 κιλά συμπεριλαμβανομένου του οδηγού), χωρητικότητα φορτίου (μέγ. 5,4 m3 ), χαμηλό πάτωμα χώρου φόρτωσης (545 mm), μήκος χώρου φόρτωσης (3.400 mm με το εμπρός κάθισμα αναδιπλωμένο), πλάτος μεταξύ των θόλων των τροχών (1.230 mm) και ανοίγματα πίσω θυρών (1.455 mm ύψος, 1.231 mm πλάτος).

Η καινοτόμος, ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση Bi-Link του Combo προσφέρει βέλτιστη άνεση και βελτιωμένη συμπεριφορά. Οι συμπαγείς διαστάσεις της ανάρτησης και τα κινηματικά χαρακτηριστικά διαμορφώνουν αρκετό χώρο φόρτωσης για τη μεταφορά Ευρωπαλετών.

Το Opel Combo διατίθεται με μία ποικίλη και ανταγωνιστική γκάμα κινητήρων, που περιλαμβάνει τέσσερα σύνολα diesel, ένα βενζινοκινητήρα και μία έκδοση CNG (Compressed Natural Gas). Οι κινητήρες 1.3 CDTI, 1.6 CDTI (105 hp) και 1.6 CDTI (90 hp) με Easytronic διατίθενται επίσης με την πολύ αποδοτική και περιβαλλοντικά συμβατή τεχνολογία ecoFLEX και περιλαμβάνουν λειτουργία Start/Stop.

Οι κινητήρες Diesel – 1.3 (66 kW/90 hp), 1.6 (66 kW/90 hp ή 77 kW/105 hp) και 2.0 λίτρων (99 kW/135 hp) – υιοθετούν την τελευταία τεχνολογία common-rail. Ο 1.3 CDTI ecoFLEX είναι ένας από τους πιο οικονομικούς κινητήρες στην κατηγορία του, με κατανάλωση μικτού κύκλου 4,8 – 4,9 lit / 100 km (ανάλογα με την έκδοση αμαξώματος) και εκπομπές CO2 126 – 129 g/km. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.4 l αποδίδει 70 kW/95 hp και η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση CNG, που λειτουργεί με βενζίνη ή φυσικό αέριο, προσφέρει 88 kW/120 hp με εντυπωσιακή αυτονομία μέχρι 750 km με CNG (με προαιρετικό έξτρα ρεζερβουάρ).

Προσφέρονται τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, Essentia, Enjoy και Cosmo. Η entry έκδοση Essentia περιλαμβάνει κολόνα τιμονιού ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος και ηλεκτρικά εμπρός παράθυρα καθώς και ESP με σύστημα Hill Holder.

Opel-Vivaro

Opel-Vivaro interiorVIVARO: ΕΝΑ VAN ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Όπως ο μεγάλος αδερφός του, το Movano, προσφέρεται από την Opel σε  μία πλούσια γκάμα εργοστασιακών εκδόσεων (42 συνολικά) αποτελώντας την κατάλληλη λύση για πολλές διαφορετικές ανάγκες μεταφορών. Διατίθεται με δύο μεταξόνια και δύο ύψη οροφής van, με μέγιστη χωρητικότητα φορτίου 8,4 m3 και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1.207 kg. Η γκάμα αμαξωμάτων περιλαμβάνει panel van με μονή (single) ή διπλή (double) καμπίνα, ένα σασί για ειδικής παραγγελίας λύσεις μεταφορών και επιβατικές εκδόσεις Combi, όπως τα μοντέλα Tour και Life με παράθυρα. Το κορυφαίο Tour μπορεί να μεταφέρει μέχρι εννέα άτομα, ενώ το Life, τύπου MPV διαθέτει ένα ευέλικτο σύστημα καθισμάτων τεσσάρων ραγών με πάγκο που αναδιπλώνεται σε κουκέτα, αλλά και συρόμενα και αφαιρούμενα καθίσματα.

Η χαρακτηριστική οροφή «Jumbo» της καμπίνας του Vivaro δημιουργεί μία αίσθηση εσωτερικής ευρυχωρίας, σε συνδυασμό με άριστη ορατότητα ενώ παράλληλα διευκολύνει την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο. Μία κομψή Color Line Edition για εκδόσεις panel van και combi είναι η τελευταία προσθήκη στη γκάμα. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει απόχρωση σε silver ή grey metallic και black ή sage pearlescent, με σκούρα φυμέ κρύσταλλα για τα πλαϊνά παράθυρα και φυμέ μονάδες προβολέων – με τελική πινελιά τις μαύρες ζάντες αλουμινίου 16”.

Όλες οι εκδόσεις αντλούν ισχύ από ένα κινητήρα 2.0 CDTI, με ισχύ 66 kW/90 hp ή 84 kW/114 hp. Και οι δύο διατίθενται με τεχνολογία ecoFLEX, και κιβώτιο Easytronic για τον κινητήρα 114 hp. Το ESP είναι προαιρετικό και στάνταρ για τις εκδόσεις Life.

Opel-Movano

Opel-Movano interiorMOVANO: ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Στη δεύτερη γενιά του, το Movano είναι πρωταθλητής προσαρμοστικότητας στη γκάμα της Opel. Προσφέρει περισσότερες εργοστασιακές εκδόσεις – 188 συνολικά – από οποιοδήποτε άλλο όχημα στην κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών και διατίθεται με τρία μεταξόνια, σε εκδόσεις RWD με μονούς ή διπλούς πίσω τροχούς και FWD.

Η πλούσια γκάμα του εκπροσώπου της Opel στην κατηγορία GVW 4,5 t  περιλαμβάνει: panel van (διατίθεται σε τέσσερα μήκη οχήματος και τρία ύψη οροφής), εκδόσεις combi, σασί και crew cab (σε τρία μήκη οχήματος) και πλατφόρμες με καμπίνα (σε τρία μήκη και δύο ύψη οροφής).

Τα Movano panel van προσφέρουν την καλύτερη προσβασιμότητα στην κατηγορία, ευκολία φόρτωσης, απόσταση από το έδαφος και χωρητικότητα φορτίου (μέχρι 17 m3). Σε όλες τις εκδόσεις, η στάνταρ συρόμενη πλαϊνή πόρτα επιτρέπει τη φόρτωση/εκφόρτωση Ευρωπαλετών από το πλάι.

Τα Movano αντλούν ισχύ από ένα κινητήρα 2.3 CDTI που προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος, 74 kW/100 hp, 92 kW/125 hp ή 110 kW/150 hp. Η λειτουργία Start/Stop, που μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων μέχρι 8%, διατίθεται τώρα για τις εκδόσεις panel van 100 hp και 125 hp. Ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο τοποθετείται στάνταρ, ενώ το Easytronic είναι προαιρετικό με δύο ισχυρότερους κινητήρες.

Η οδηγική άνεση και η ευκολία φόρτωσης βελτιώνονται με την πνευματική ανάρτηση. Αυτή διατίθεται με τα FWD panel van και μειώνει το ύψος του οχήματος κατά 20 cm, ή το αυξάνει κατά 7 cm.

Το ESP είναι στάνταρ με πίσω κίνηση και προαιρετικό με εμπρόσθια κίνηση. Τα RWD Movano παραγγέλνονται επίσης με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,