Ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε σαν αποτέλεσμα να διασπαστεί το «πολυυπουργείο»  του Κωστή Χατζηδάκη στο «Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας» και στο «Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων».

του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου

Στο υπουργείο Ανάπτυξης παρέμεινε ο κ. Κ. Χατζηδάκης, ενώ στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τοποθετήθηκε ο κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδης, τον οποίο ήθελε σε κυβερνητικό πόστο εδώ και πάρα πολύ καιρό ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Στην εθνική προσπάθεια που θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί για χειροπιαστά αποτελέσματα αναφέρθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είναι «έμπειρος υπουργός» και έχει θητεύσει «σε αρκετά υπουργεία αλλά αυτή η εποχή είναι δύσκολη και απαιτεί δεξιότητες από τους πολιτικούς και τη διοίκηση ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα σε μετρήσιμους στόχους». «Καλούμαστε να απαντήσουμε στην πρόκληση να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της πολιτικής και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να υπογράψουμε το νέο κοινωνικό Συμβόλαιο», προσέθεσε. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έβαλε δυο στοιχήματα, το ένα να αποδείξουν οι υπάλληλοι του υπουργείου ότι το κράτος δεν είναι φραγμός στην ανάπτυξη και το δεύτερο να βγάλουμε τη χώρα πιο γρήγορα από την κρίση.

Σε 10-15 ημέρες θα μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης παραδίδοντας το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στο νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ, όπως είπε, για τους οδικούς άξονες αναμένεται η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμφωνία που επετεύχθη με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες ώστε να κατατεθούν οι συμβάσεις προς κύρωση στη Βουλή. Επίσης έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και για τα περιφερειακά αεροδρόμια ενώ μέσα στο καλοκαίρι παραδίδονται οι επεκτάσεις του Μετρό: Στα τέλη Ιουλίου προς το Ελληνικό και στα τέλη Σεπτεμβρίου προς Χαϊδάρι. «Έχουμε μπροστά μας μια εθνική προσπάθεια και δεν έχουν σημασία ούτε τα κόμματα ούτε τα πρόσωπα», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. «Αυτό που μετράει είναι η Ελλάδα και αυτό πρέπει να το κάνουμε πράξη με χειροπιαστά αποτελέσματα», σημείωσε.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,