Η νέα γενιά τουριστικών λεωφορείων ComfortClass 500 στέλνει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα με την πρώτη ματιά: Είναι ένα λεωφορείο Setra με δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνιση, το οποίο κερδίζει κορυφαία σχόλια για την άνεση και την ασφάλεια και επαναπροσδιορίζει τη διακεκριμένη κατηγορία των τουριστικών λεωφορείων.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της ComfortClass 500 είναι η καμπύλη γραμμή στο πλαϊνό του οχήματος με το νέο διακοσμητικό στοιχείο στην κολώνα Β, η οποία ανεβαίνει και κατεβαίνει σταδιακά, διατρέχοντας απαλά ολόκληρο το επανασχεδιασμένο όχημα. Το μπροστινό μέρος προσδίδει ένα πιο φιλικό αλλά ταυτόχρονα και πιο ξεχωριστό πρόσωπο.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά είναι το πιο στρογγυλευμένο παρμπρίζ, το οποίο εκτείνεται έως το λογότυπο της Setra, με τα τρισδιάστατα γράμματα, στο μπροστινό κάτω μέρος του οχήματος. Το μπροστινό μέρος καθώς και οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν βελτιστοποιηθεί ύστερα από μία επίπονη διαδικασία εξέλιξης η οποία περιλάμβανε αμέτρητες ώρες δοκιμών σε αεροδυναμική σήραγγα. Με το συνδυασμό του νέου αεροδυναμικού πίσω τμήματος και κάποιων επιπλέον μεμονωμένων χαρακτηριστικών, η CC500 επιτυγχάνει συντελεστή αντίστασης 0,33, μία τιμή η οποία μέχρι σήμερα είχε θεωρηθεί ανέφικτη σε αυτή την κατηγορία οχημάτων. Επίσης, νέας σχεδίασης είναι και τα φωτιστικά σώματα.

Η νέα ComfortClass 500 θα διαθέτει τους νέας γενιάς κινητήρες BlueEfficiency Power της Mercedes-Benz. Ο νέος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας OM 470, 10,7 λίτρων έχει βελτιώσει την απόδοση αλλά και την κατανάλωση, αποδίδοντας 315 kW (428 hp) στις 1,800 σ.α.λ. επιτυγχάνοντας μέγιστη ροπή 2,100 Nm στις μόλις 1,100 σ.α.λ.

Το λανσάρισμα του 2-αξονικό μοντέλου S 515 HD, του 2-αξονικού και 3-αξονικού S 516 HD και του 3-αξονικού S 517 HD θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2012.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , ,