Volvo Complete Range

Από το Σεπτέμβριο του 2012 και μετά, η Volvo Trucks παρουσίασε πέντε νέα μοντέλα φορτηγών. Όλα ξεκίνησαν πέρυσι με την παρουσίαση του νέου Volvo FH και συνεχίστηκαν φέτος με την παρουσίαση των νέων Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE και Volvo FL. Όλα τα νέα μοντέλα εμπεριέχουν καινοτομίες και χαρακτηριστικά που κάνουν ευκολότερο και πιο αποδοτικό το έργο του οδηγού.

 

«Ήταν μία από τις πιο δραστήριες και συναρπαστικές περιόδους της ιστορίας μας. Με την πλέον σύγχρονη και τεχνολογικά προηγμένη σειρά Volvo όλων των εποχών, έχουμε σήμερα την ξεχωριστή ικανότητα να βοηθήσουμε τους πελάτες όλων των ειδών να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία τους» λέει ο Claes Nilsson, πρόεδρος της Volvo Trucks.

Οι οπτικές συσχετίσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας Volvo σήμερα είναι εντονότερες από ποτέ, ανάμεσα στο ισχυρότερο φορτηγό, το Volvo FH16 και τα μικρότερα αδέλφια του. Σε όλα τα μοντέλα, το κλασικό έμβλημα της Volvo έχει μετακινηθεί σε νέα θέση, κάτω από το παρμπρίζ. Οι νέοι προβολείς με τα ιδιαίτερα φώτα κυκλοφορίας ημέρας επίσης τονίζουν την ομοιομορφία στην εμφάνιση.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΟΔΗΓΟΣ

Όλα τα νέα φορτηγά Volvo προσφέρουν μία ευρεία γκάμα πλεονεκτημάτων για τους οδηγούς. Το περιβάλλον σε όλες τις καμπίνες έχει ανανεωθεί ή αναβαθμιστεί, με το επίκεντρο να στρέφεται στο να δημιουργηθεί ένα αποδοτικό, εργονομικό, άνετο και ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

«Οι συνθήκες εργασίας για τον οδηγό του φορτηγού ήταν σταθερά στο επίκεντρο της εξέλιξης των νέων φορτηγών. Το επαναστατικό Volvo «Dynamic Steering» αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς μπορούμε να κάνουμε την οδήγηση πιο ξεκούραστη, ενώ η ανεξάρτητη εμπρόσθια ανάρτηση, παγκόσμια πρωτιά στα βαρέα φορτηγά, προσφέρει βελτίωση τόσο της άνεσης όσο και της σταθερότητας» λέει ο Claes Nilsson.

Η Volvo Trucks έχει επίσης εισάγει νέες και καινοτόμες τεχνολογίες καθώς και νέες υπηρεσίες σχεδιασμένες για την ελάττωση του κόστους μεταφοράς του πελάτη. Για παράδειγμα, η δυνατότητα χρήσης της τηλεματικής για την παρακολούθηση μιας σειράς εξαρτημάτων, σημαίνει ότι τα Volvo FH, Volvo FM, Volvo FE και Volvo FL διατίθενται πλέον με βελτιωμένα «Χρυσά συμβόλαια συντήρησης» για μέγιστο χρόνο διαθεσιμότητας.

Ανάμεσα στις δυνατότητες και υπηρεσίες για την εξοικονόμηση καυσίμου οι οποίες προσφέρονται στους οδηγούς της Volvo είναι τα «Καύσιμα και Περιβάλλον Dynafleet», η υπηρεσία «Συμβουλής καυσίμου» και το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Αποδοτικής Οδήγησης».

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Επιπλέον, το ιδιαίτερα αγαπητό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων I-Shift, το οποίο μπορεί να εξατομικευτεί για μία σειρά από εξειδικευμένες εφαρμογές και το οποίο συμβάλλει στην ελάττωση της κατανάλωσης καυσίμου, διατίθεται πλέον όχι μόνο για τα Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX αλλά και για το Volvo FE.

Ένα από τα πλέον διακεκριμένα νέα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης καυσίμου είναι το σύστημα I-See, το οποίο μπορεί να συγκριθεί με έναν αυτόματο πιλότο ο οποίος αναλαμβάνει τις αλλαγές ταχυτήτων σας, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα του κινητήρα σε ορεινούς δρόμους, με τον αποδοτικότερο δυνατό τρόπο. Την πρώτη φορά που ένα φορτηγό εφοδιασμένο με την τελευταία έκδοση του I-See κινηθεί επάνω σε ένα ορεινό οδικό τμήμα, γίνεται ασύρματη μετάδοση πληροφοριών σχετικά με το τοπογραφικό ανάγλυφο της περιοχής προς τον κεντρικό υπολογιστή της Volvo Trucks. Όταν κάποιο άλλο φορτηγό με I-See κινηθεί στον ίδιο δρόμο, το σύστημα λαμβάνει αυτόματα πληροφορίες για την τοπογραφία από τον κεντρικό υπολογιστή και φροντίζει ώστε αλλαγές ταχυτήτων, επιτάχυνση και φρενάρισμα να γίνονται με οικονομικό σε καύσιμα τρόπο, ακόμα και την πρώτη φορά που περνά από το σημείο. Η εξοικονόμηση καυσίμου για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων μπορεί να φτάσει και το πέντε τοις εκατό.

«Όλα τα φορτηγά μας διαθέτουν τα ίδια χαρίσματα που προσφέρουν στον οδηγό άριστα οδηγικά χαρακτηριστικά ενώ ταυτόχρονα η μεταφορική εταιρεία επωφελείται από μέγιστο χρόνο διαθεσιμότητας και ελάχιστες δαπάνες για καύσιμα,» συνοψίζει ο Claes Nilsson.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , , ,