Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ελληνικό κομμάτι του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού της Scania για τον Καλύτερο Ευρωπαίο Νέο Οδηγό (Young  European Truck Driver  2012).

 

Η διαδικασία ανάδειξης του Καλύτερου Έλληνα οδηγού οδηγήθηκε στα «πέναλτι» μιας και οι δύο πρώτοι οδηγοί είχαν ισοβαθμία στην συλλογή πόντων από τις διαδικασίες.

Πρώτος νικητής και καλύτερος Έλληνας οδηγός, είναι ο Βασίλης Ταμπουρατζής, που επικράτησε μετά από πολύωρη μονομαχία του δεύτερου, Κωνσταντίνου Τσάγκα. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Παύλος Κοκκινίδης.

Για να φθάσουμε όμως στην διαδικασία των «πέναλτι» οι υποψήφιοι συμμετείχαν σε γραπτά τέστ και δύσκολα τέστ δεξιοτεχνίας που απαιτούσαν ελιγμούς εξαιρετικής ακρίβειας, όπως οπισθοπορεία με εναλλασόμενη κατεύθυνση, την μιας ρίψη κορίνας (από 3 στο σύνολο) με το ελαστικό του οχήματος  ή τοποθέτηση του ελαστικού του οχήματος σε σημαδεμένη υποδοχή επί του οδοστρώματος, διαδικασίες πολύ δύσκολες ακόμα και για έμπειρους αυτοκινητιστές.

Στη διαδικασία των «πέναλτι», Ταμπουρατζής και Τσάγκας θα έπρεπε να φέρουν το κέντρο του μπροστινού προφυλακτήρα  επάνω στο κέντρο ενός μικρού στόχου που βρισκόταν στο έδαφος. (Λεπτομέρεια: δεν υπήρχε καθρέφτης προφυλακτήρα).

Αυτός που το κατάφερε ήταν ο Βασίλης Ταμπουρατζής ο οποίος το Σεπτέμβριο θα βρίσκεται στη Σουηδία και θα συναγωνιστεί με τους καλύτερους οδηγούς όλων των άλλων χωρών της Ευρώπης. Ο τελικός νικητής θα κερδίσει έναν καινούργιο τράκτορα Scania R.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,