Pirelli 01 series

Με το πρόσφατο λανσάρισμα του ελαστικού ST:01 Neverending Energy, η Pirelli ολοκλήρωσε την σειρά 01. Πρόκειται για την προηγμένη γκάμα ελαστικών της για επαγγελματικά οχήματα που εγγυώνται σεβασμό στο περιβάλλον, ασφάλεια και μείωση κόστους. Η 01 Series περιλαμβάνει τις κατηγορίες «R» (μεσαίων – μεγάλων αποστάσεων), «W» (χειμερινά ελαστικά), «H» (μεγάλων αποστάσεων) και «G» (μικτής χρήσης σε δρόμο και εργοτάξιο).

Η 01 Series εντάσσεται στη στρατηγική «Green Performance» της Pirelli και ξεχωρίζει με τις καινοτομίες της στα προφίλ, τις δομές και τα υλικά που αυξάνουν τη διάρκεια ζωής του ελαστικού, μειώνουν της αντίσταση κύλισης και κατ’ επέκταση την κατανάλωση, και παρέχουν εύκολη αναγομωσιμότητα, ενεργειακή απόδοση και περιβαλλοντική συμβατότητα, χάρη στα χαμηλά επίπεδα θορύβων και την κατάργηση των πολύ αρωματικών ελαίων (HAOF).

Η σειρά αυτή παράγεται με την τεχνολογία SATT (διαδικασία με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα – Spiral Advanced Technology for Truck) και εφοδιάζεται με καινοτόμο σύστημα ζωνών το οποίο εγγυάται βέλτιστη αντοχή και αξιοπιστία χωρίς να υπονομεύονται η άνεση και η περιβαλλοντική συμβατότητα. Το σύστημα βασίζεται στην αρχή 3SB (Three Sandwich Belts): τρεις αλληλεπικαλυπτόμενες ζώνες που αυξάνουν τη διάρκεια ζωής. Επίσης υιοθετεί σύστημα «Dual Layer Tread Compound» (DLTC): Πέλμα δύο στρωμάτων (με διαφορετικές γόμες) και υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο. Το Εξαγωνικό Σύρμα Έδρασης – Hexagonal Bead Wire (HBW) διευκολύνει την τοποθέτηση του ελαστικού – ενώ Πλήρως Βουλκανισμένα Νήματα (καλυμμένα με γόμα) – Fully Rubberized Cords (FRC) εμποδίζουν την οξείδωση των νημάτων και χαρίζουν στο ελαστικό μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή.

Pirelli 01 series

ΓΚΑΜΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ST:01 Series Neverending Energy: Λανσαρίστηκε τον Οκτώβριο του 2012 σχεδιάστηκε ειδικά για τρέιλερ και ημιτρέιλερ και είναι το πρώτο ελαστικό φορτηγών της Pirelli που βαθμολογήθηκε με «AA» στη νέα Ευρωπαϊκή ετικέτα στις παραμέτρους «αντίσταση κύλισης» και «πρόσφυση στο βρεγμένο».

Πέλμα δύο στρωμάτων (με διαφορετικές γόμες) και υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο (εκκρεμεί πατέντα) μειώνει την ανάπτυξη θερμοκρασιών και επομένως την αντίσταση κύλισης. Επιπλέον, έχει μεγαλύτερη αντοχή στα κοψίματα και μεγαλύτερη συνολική διάρκεια ζωής. Περίπου το 60% της Ευρωπαϊκής αγοράς ελαστικών για φορτηγά είναι για ημι-τρέιλερ και επομένως τα πλεονεκτήματα για τους στόλους είναι αισθητά, αφού στο συνδυασμό τράκτορα / τρέιλερ τα ελαστικά του τρέιλερ παράγουν το 50% της συνολικής αντίστασης κύλισης.

W:01 Series: Τα χειμερινά ελαστικά FW:01 και TW:01 για άξονες διεύθυνσης και κίνησης αντίστοιχα εγγυώνται επιδόσεις και ασφάλεια σε χειμερινές συνθήκες σε μεσαίες και μακρινές αποστάσεις. Συγκριτικά με την προηγούμενη γκάμα, η W:01 series προσφέρει τώρα μέχρι 20% περισσότερη χιλιομετρική απόδοση και 30% υψηλότερο συντελεστή αναγόμωσης. Επίσης 30% περισσότερη ελκτική πρόσφυση στο χιόνι και 10% αυξημένη πρόσφυση στο βρεγμένο δρόμο.

 

H:01 Series: Η γκάμα ελαστικών μεγάλων αποστάσεων H:01 περιλαμβάνει το FH:01 για τον άξονα διεύθυνσης και το TH:01 για τον άξονα κίνησης, με κύρια χαρακτηριστικά τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας και ακουστικής άνεσης. Η τεχνολογία SATT χρησιμοποιείται σε όλη την H:01 Series.

R:01 Series: Οι προϊοντικές σειρές FR:01 και TR:01 προορίζονται για οχήματα που  καλύπτουν διαδρομές μεσαίων – μεγάλων αποστάσεων, σε οδοστρώματα μέτριας τραχύτητας, ή σε ορεινούς δρόμους με στροφές. Τα FR:01 και TR:01 επιτρέπουν βέλτιστη διαχείριση ελαστικών.

G:01 Series: Τα FG:01 και TG:01 είναι τα χωμάτινα ελαστικά της Pirelli για μικτή χρήση, σε δρόμους και εργοτάξια, σε συνθήκες όχι ιδιαίτερα σκληρές για το πέλμα. Η αντοχή στα κοψίματα είναι βελτιωμένη κατά 25% συγκριτικά με την προηγούμενη σειρά, ενώ ο συντελεστής αναγόμωσης είναι υψηλότερος κατά 10%.

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,