Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου η Isuzu πραγματοποίησε στην Κρήτη μια μεγάλη δοκιμή κατανάλωσης καυσίμου προκειμένου να αποδειχθεί σε πραγματικές συνθήκες ότι το νέο D-Max είναι το πιο οικονομικό pick up της αγοράς.

Η δοκιμασία ήταν σκληρή για το D-Max Extended cab, το οποίο φορτώθηκε στο μέγιστο του ωφέλιμου φορτίου του, δηλαδή με 1.100 κιλά και διήνυσε 205,5 χιλιόμετρα κάτω από καθημερινές συνθήκες οδήγησης και αρκετά υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα. Το μοναδικό τεστ οικονομίας που τόλμησαν οι άνθρωποι της Isuzu και του ομίλου Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ είχε αφετηρία το χωριό Άστρικα Χανίων και το ελαιουργείο ««Ν. Μιχελάκης – Ε. Μαυρομιχελάκης Ο.Ε». Εκεί το αυτοκίνητο φορτώθηκε με 1.100 κιλά ελιές, ώστε το μικτό βάρος του να φτάνει τα 3.000 κιλά, ενώ οι υπεύθυνοι της δοκιμασίας φρόντισαν για την πλήρωση και σφράγιση του ρεζερβουάρ καυσίμου, παρουσία κόσμου και δημοσιογράφων.

Από εκεί, το Isuzu D-Max κατευθύνθηκε στα Χανιά, πέρασε στον νομό Ρεθύμνου και συνέχισε στον νομό Ηρακλείου, όπου τερμάτισε την διαδρομή του στο χωριό Παναγιά και συγκεκριμένα στο ελαιουργείο «Ελαιόκοσμος». Κατά την άφιξη του εκεί, αποσφραγίστηκε, παρουσία δημοσιογράφων και άλλων παρευρισκομένων, το ρεζερβουάρ καυσίμου, και με χρήση διαβαθμισμένων δοχείων προστέθηκε ξανά πετρέλαιο ώστε να μετρηθεί με ακρίβεια η ποσότητα καυσίμου που καταναλώθηκε κατά την διαδρομή.

Το αποτέλεσμα ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακό καθώς το ιαπωνικό pick up «έκαψε» μόλις 6,93 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα που έκανε. Πιο συγκεκριμένα για τη διαδρομή των 205,5 χιλιομέτρων χρειάστηκαν 14,25 λίτρα πετρελαίου και αυτό –υπενθυμίζουμε- σε πραγματικές συνθήκες κίνησης και με πλήρες φορτίο!

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , ,