Δημιουργός της 40ής έκδοσης του Ημερολογίου της Pirelli είναι ο Steve McCurry, ένας από τους πιο διάσημους φωτογράφους σε όλο τον κόσμο, ο οποίος επιχειρεί μία αφηγηματική απεικόνιση της πρόσφατης κοινωνικής και οικονομικής μεταμόρφωσης της Βραζιλίας. 

Στις δύο εβδομάδες που διήρκεσε η φωτογράφηση στους δρόμους και τις φαβέλες του Ρίο, ο McCurry έκανε ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια εξερεύνησης, απαθανατίζοντας ιστορίες, εμπειρίες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ανθρώπων και των απομακρυσμένων συνοικιών της. Το Ημερολόγιο Pirelli 2013 αφηγείται τις ιστορίες του μέσα από πρόσωπα ζωγραφισμένα σε γκράφιτι και ανθρώπους της καθημερινότητας, με τη συμβολή και των φετινών μοντέλων που έχουν ένα κοινό στοιχείο: την ισχυρή δέσμευση σε θεμελιώδεις αξίες, ανθρωπιστικά projects και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Στο Ημερολόγιο το παρών δίνουν 11 μοντέλα, ηθοποιοί και τραγουδίστριες: Οι Βραζιλιάνες Isabeli Fontana που εμφανίστηκαν στο Ημερολόγιο Pirelli 2003 (Bruce Weber), στην έκδοση 2005 (Patrick Demarchelier), 2009 (Peter Beard), 2011 (Karl Lagerfeld) και 2012 (MaΡίο Sorrenti)] και Adriana Lima (επίσης στην έκδοση 2005 του Patrick Demarchelier), η ηθοποιός Sonia Braga και η τραγουδίστρια Marisa Monte. Η Ιταλο-αιγυπτιακής καταγωγής ηθοποιός Elisa Sednaoui, η Petra Nemcova – μοντέλο από την Τσεχία, το μοντέλο Hanaa Ben Abdesslem από την Τυνησία, το μοντέλο Liya Kebede από την Αιθιοπία, και οι Αμερικανίδες Karlie Kloss, Kyleigh Kuhn και Summer Rayne Oakes, επίσης μοντέλα.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,