Η Mercedes-Benz ετοιμάζει μια νέα πρόταση στα φορτηγά μέσω της οποίας προσεγγίζει τις ανάγκες του κατασκευαστικού κλάδου πιο ολοκληρωμένα από ποτέ. Το νέο Arocs θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2013, φυσικά με κινητήρες Euro 6.

Η γκάμα φορτηγών Mercedes-Benz ανανεώνεται και εμπλουτίζεται με φρενήρης ρυθμούς. Μετά το λανσάρισμα της εντελώς νέας γενιάς Actros και το νέο Antos για βαριές αστικές διανομές έρχεται η στιγμή που η μάρκα επικεντρώνεται στα φορτηγά του κατασκευαστικού κλάδου. Έτσι, από το 2013 όλα τα φορτηγά και οι τράκτορες που προορίζονται για εντός και εκτός δρόμου χρήση στις κατασκευές θα «ομαδοποιηθούν» κάτω από τη νέα ονομασία Arocs.

Με διαχωρισμό των εκδόσεων στα πρότυπα του Antos, το νέο Arocs θα μπορεί να εστιάζει σε ιδιαίτερες ανάγκες μεταφοράς. Πιο συγκεκριμένα οι εκδόσεις «Loader» θα διαθέτουν χαρακτηριστικά που θα αυξάνουν τις επιδόσεις στη μεταφορά φορτίου ενώ οι εκδόσεις «Grounder» θα προορίζονται για τις «δύσκολες αποστολές» όσον αφορά στο οδόστρωμα. Για παράδειγμα η έκδοση «Loader» 8×4/4 με πολύ χαμηλό απόβαρο, μόλις στα 9.250 κιλά θα μπορεί να δεχθεί βαρέλα 8 κ.μ.!

Στη γκάμα Arocs θα υπάρχουν εκδόσεις με κίνηση σε όλους τους άξονες καθώς και ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά στο πλαίσιο (χάλυβας 9 χιλιοστών) προκειμένου να καλύπτονται τα στάνταρ στις ανατρεπόμενες καρότσες ή άλλες εργοταξιακές υπερκατασκευές (βαρέλες, αντλίες μπετού κ.α.). Τράκτορες και εκδόσεις σασί με δύο, τρεις και τέσσερις άξονες σε συνδυασμό με κινητήρες απόδοσης από 238 έως 625 ίππους θα συνθέτουν μια πλούσια γκάμα. Φυσικά όλοι οι κινητήρες που θα εφοδιάζουν το νέο φορτηγό θα είναι BlueTec 6, με έξι κυλίνδρους, με υπερτροφοδότη και intercooler και σε χωρητικότητες των 7,7-10,7-12,8-15,6 λίτρων. Η επιλογή των 15,6 λίτρων θα προκύψει από ένα εντελώς νέο μηχανικό σύνολο που βασίζεται στον κινητήρα OM 473. Οι διαθέσιμες ροπές θα ξεκινούν από τα 1.000 Nm και θα φτάνουν έως και τα 3.000 Nm.

Τα παραπάνω μηχανικά σύνολα θα συνεργάζονται αποκλειστικά με το αυτοποιημένο κιβώτιο PowerShift 3 με ενσωματωμένα προγράμματα οδήγησης ανάλογα τα χαρακτηριστικά του οχήματος και τις απαιτήσεις τις μεταφοράς. Επτά συνολικά καμπίνες, διαθέσιμες σε 14 διαφορετικές παραλλαγές μαρτυρούν μεταξύ άλλων την αυξημένη προσοχή του κατασκευαστή στις ανάγκες του κλάδου. Η μικρή καμπίνα των 2,3 μέτρων σε εκδόσεις L, M και S συμπληρώνεται από τη μεγάλη καμπίνα των 2,5 μέτρων με τις ανάλογες διαφοροποιήσεις.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Arocs θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Απρίλιο στο Μόναχο και πιο συγκεκριμένα στους επισκέπτες της μεγάλης έκθεσης Bauma.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,