Τα αυτοκίνητα Great Wall στην Ευρώπη είναι γεγονός! Τα πρώτα μοντέλα «Made in Europe»  έφθασαν  στην χώρα μας και τα παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση η εισαγωγική εταιρεία Agripan A.E. που ανήκει στον όμιλο Παντελεημονίτη.

Η εταιρεία Agripan A.E. εισάγει λοιπόν και εκπροσωπεί στο εξής την μάρκα Great Wall στην χώρα μας. Η Great Wall Motors Co. Ltd, είναι η πρώτη καταξιωμένη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, Νο 1 σε πωλήσεις σε SUV και Pick Up και η μοναδική που απέκτησε έγκριση τύπου Ευρωπαϊκής Ένωσης WVTA.

Ιδρύθηκε το 1984 και μέσα σε λίγα χρόνια εφαρμόζοντας την εταιρική της φιλοσοφία της σταθερής και προοδευτικής εξέλιξης, έγινε παγκόσμια εξαγωγική δύναμη με πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλες τις Ηπείρους. Η Ευρώπη, η Κεντρική και Νότιος Αμερική, η Μέση Ανατολή, η Ρωσία και Αυστραλία, η Νότιος Αφρική και η Χιλή είναι από τις πιο σημαντικές αγορές.

Μέσα στο 2011 οι  πωλήσεις προοδευτικά της Great Wall Motors έφθασαν τις 487.000 μονάδες με ετήσια αύξηση κατά έτος 22,5%. Οι πωλήσεις των Wingle/Steed Pick Up ξεπέρασαν τις 122.000 μονάδες με ετήσια αύξηση 18% ανά έτος καταγράφοντας ρεκόρ πωλήσεων και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην εγχώρια αγορά και στις εξαγωγές τα τελευταία 14 χρόνια!

Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 700.000 κάτοχοι Wingle/Steed  Pick Up σε περισσότερες από 100 χώρες και ανάμεσα τους είναι η Ιταλία, η Ρωσία, η Αυστραλία και άλλες χώρες. Το Wingle/Steed Pick Up κέρδισε το πρωτάθλημα ανάμεσα στις ομάδες οχημάτων με κινητήρα πετρελαίου στο Huanta Gross –Country Rally διαδοχικά το 2007 και 2008. Το 2011 και 2012 έλαβε μέρος στο ράλλυ Ντακάρ σαν όχημα service της αγωνιστικής ομάδας Haval/Hover. Το pick up κέρδισε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς για προμήθεια στόλου οχημάτων σε πολλές χώρες. Μόνο από Ιταλία, είχαν παραγγελθεί 2.000 οχήματα σε μια παραγγελία.

ΣΤΟΧΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Το 2012, επικεντρωμένη στις τρείς κατηγορίες οχημάτων ( SUV, σειρά επιβατικών και Pick Up) στοχεύει σε 600.000 πωλήσεις από τις οποίες 500.000 να διατεθούν στην εγχώρια αγορά και οι 100.000 να είναι εξαγωγές. Αναλυτικά στοχεύουν σε 125.000 πωλήσεις SUV Hover, 250.000 Wingle/Steed Pick Up και 250.000 πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων Voleex Series.

Ο κύριος στόχος της Great Wall Motors είναι να συνεχίσει να επικεντρώνεται σε αυτές τις κατηγορίες οχημάτων, για να επιτύχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά σε αυτές  τις κατηγορίες, διαθέτοντας ένα ισχυρό εκπρόσωπο-μοντέλο σε κάθε κατηγορία.

Για αυτό το λόγο, τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει με κοινές επενδύσεις, περισσότερα από 10 εργοστάσια συναρμολόγησης στο εξωτερικό. Το 2011 κατέκτησε την αγορά της Ουκρανίας και ολοκλήρωσε 4 εργοστάσια συναρμολόγησης.

Το τελευταίο της απόκτημα βρίσκεται στην Βουλγαρία και αποτελεί κοινή επένδυση της Great Wall και της Litex Motors. Το εργοστάσιο εκτείνεται σε 500.000 τ.μ. Είναι το πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη με στόχο την κατασκευή 50.000 αυτοκινήτων ετησίως και ανοίγει πραγματικά τις πύλες στην Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι διαπιστευμένο στον ACEA  τον σύνδεσμο Ευρωπαίων Κατασκευαστών Οχημάτων και στον Σύνδεσμο Κατασκευαστών αυτοκινήτων MMT. Η Great Wall Motors στοχεύει στα 24 εργοστάσια συναρμολόγησης μέχρι το 2015 με δυναμικότητα παραγωγής 500.000 μονάδων σε ετήσια βάση.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , ,