Στο Κέντρο Τεχνολογίας της Michelin, στο Ladoux, η γαλλική φίρμα παρουσίασε την νέα της γκάμα ελαστικών Michelin X® Line Energy™ που δίνει έμφαση στην οικονομία καυσίμου και απευθύνεται στις μεταφορικές εταιρίες που διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

Μέχρι και το  2012, το ελαστικό Michelin X® Energy™ SaverGreen κατατάσσεται ανάμεσα στα ελαστικά της αγοράς που προσφέρουν την μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Με το νέο ελαστικό Michelin X® Line Energy™ για φορτηγά που διανύουν μεγάλες αποστάσεις σε αυτοκινητόδρομους και άλλες βασικές οδικές αρτηρίες, αυτή η επίδοση έχει μετατεθεί σε ένα ανώτερο επίπεδο. Εμπνευσμένα από την χρήση στην καθημερινή ζωή, τα νέα ελαστικά Michelin για φορτηγά προσδίδουν πραγματικές, μετρήσιμες επιδόσεις που ο γαλλικός όμιλος φρόντισε να παρουσιάσει σε προσομοίωση πραγματικών συνθηκών.

Τα πλεονεκτήματα του νέου ελαστικού Michelin X® Line Energy™ ανταποκρίνονται πλήρως στις προσδοκίες των εταιριών μεταφορών μεγάλων αποστάσεων προσφέροντας πλεονεκτήματα όπως: Σταθερή κερδοφορία χάρη στην μεγάλη διάρκεια ζωής του σκελετού, αντίσταση στο γλίστρημα κατά τους ελιγμούς για τα ημιρυμουλκούμενα, αποτελεσματικό φρενάρισμα στο βρεγμένο και άνετη οδήγηση και ακρίβεια στο τιμόνι. Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες η Michelin εφαρμόζει όλα όσα γνωρίζει ως κατασκευαστής, προκειμένου να μειώσει τον αντίκτυπο που έχουν η θερμοκρασία, οι καιρικές συνθήκες, το φορτίο, η ισχύς του κινητήρα και άλλοι παράγοντες στην επίδοση των ελαστικών.

Το νέο ελαστικό Michelin X® Line Energy™ κατασκευάζεται σε εργοστάσια της Michelin στην Ευρώπη που όλα έχουν λάβει πιστοποίηση ISO 14001, και συμμορφώνονται πλήρως με όλα τα περιβαλλοντικά πρότυπα. Σύμφωνα με την στρατηγική της για τις πολλαπλές ζωές η Michelin σχεδίασε φυσικά τη νέα γενιά των ελαστικών έτσι ώστε να μπορεί να αναγομωθεί εξασφαλίζοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

ΥΨΗΛΗ – ΣΤΑΘΕΡΗ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Το νέο ελαστικό Michelin X® Line Energy™ παρέχει στους μεταφορείς βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως είναι η υψηλή χιλιομετρική του απόδοση (πριν την επαναχάραξη) και η ομοιόμορφη φθορά πέλματος. Σε σύγκριση με την γενιά ελαστικών που αντικαθιστά, το νέο ελαστικό διαρκεί σημαντικά περισσότερο μέχρι και 20% όσον αφορά στον κατευθυντήριο άξονα και μέχρι 12% όσον αφορά στο τρέιλερ. Ακόμα και όταν έχει φθαρεί το 60% του πέλματος, το νέο ελαστικό Michelin X® Line Energy™ έχει τις ίδιες επιδόσεις, για διαρκή ασφάλεια και οικονομία καυσίμου για τους στόλους φορτηγών.

Η Michelin διαχωρίζει την σειρά ελαστικών στα Michelin X® Line Energy™ για φορτηγά και στα Michelin X® Line Energy™ T για ρυμούλκες και ρυμουλκούμενα μεγάλου όγκου. Η δεύτερη, αποτελεί επιλογή που σύμφωνα με τον κατασκευαστή βελτιώνει την ασφάλεια του οχήματος, αυξάνει την χωρητικότητα του φορτίου και μειώνει τα λειτουργικά κόστη. Προορίζεται για μεταφορείς που χρησιμοποιούν ρυμούλκες ή ημι-ρυμούλκες δύο ή τριών αξόνων καθώς επίσης και μεγάλου όγκου φορτηγά τα οποία είναι εξοπλισμένα με έναν ή και περισσότερους συμβατικούς ή αιωρούμενους άξονες. Είναι ιδανικό για κάθε τύπο μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων και των πιο απαιτητικών όπως μεταφορές φορτίου πολύ μεγάλου όγκου, αυτοκινητοφόρες κτλ.

Τα νέα ελαστικά μειώνουν τα λειτουργικά κόστη χάρη στην εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να εξασφαλίσουν μέχρι και 0,4 λίτρα/100 χλμ. ανά άξονα. Το Michelin X® Line Energy™ T χρησιμοποιεί νέο μείγμα γόμας που προσδίδει χαμηλή αντίσταση στην κύλιση ενώ ο σχεδιασμός του μειώνει τις παραμορφώσεις (βελτιώνοντας την στιβαρότητα και την αξιοπιστία) και κατά συνέπεια και την θερμοκρασία  του πέλματος.

Επιπλέον, με επιφάνεια που είναι κατά 7% μεγαλύτερη, το νέο Michelin X® Line Energy™ T εγγυάται ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό γιατί η μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής αυξάνει την σταθερότητα του τρέιλερ και βελτιώνει το κράτημα στο βρεγμένο οδόστρωμα.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το σκάλισμα στο Michelin X® Line Energy™ T έχει τρία αυλάκια που βελτιώνουν την απορροή του ύδατος ενώ οι φαρδιοί ώμοι του προσφέρουν καλή αντίσταση στην ολίσθηση. Επιπλέον το νέο ελαστικό αυξάνει σημαντικά την παραγωγικότητα αφού διαρκεί 14% παραπάνω από το Michelin XTA 2+ Energy. Και το σημαντικότερο είναι πως αυτή η αύξηση σε χιλιομετρική απόδοση δεν έχει σε καμιά περίπτωση μειώσει τις άλλες επιδόσεις του ελαστικού όπως φρενάρισμα στο βρεγμένο και χαμηλή αντίσταση στην κύλιση.

Η Michelin για να δείξει την απόδοση του νέου ελαστικού Michelin X® Line Energy™ T στην πρόσφυση στο βρεγμένο ακόμα και όταν έχει φθαρεί κατά τα δύο τρίτα, πραγματοποίησε στο Ladoux συγκριτικές δοκιμές χρησιμοποιώντας ελαστικά διάστασης 385/55 R 22.5. Οι συνθήκες, πολύ συγκεκριμένες: Κυκλική πίστα 110 μέτρων που προσομοιάζει σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο, άσφαλτος καλυμμένη με  2 χιλ. νερού, που ανταποκρίνεται σε βροχόπτωση, χαμηλός δείκτης πρόσφυσης 0.3 και βάρος 21 τόνων που επιμερίζεται στους τρεις πίσω άξονες.

Το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. Το τρέιλερ εξοπλισμένο με ελαστικά  Michelin X® Line Energy™ T αρχίζει να γλιστράει σε ταχύτητα μεγαλύτερη κατά 6 χλμ./ώρα σε σχέση με ένα παρόμοιο τρέιλερ που «φοράει» ελαστικά του ανταγωνισμού.

Άλλες δοκιμές με συρμό πέντε αξόνων, τράκτορα και ρυμουλκούμενο, κατέδειξαν την οικονομία που επιτυγχάνεται σε καύσιμο, όταν το όχημα κινείται σε αυτοκινητόδρομο και με φορτίο 40 τόνων. Έτσι λοιπόν, μέχρι και 515 λίτρα καυσίμου μπορούν να εξοικονομηθούν διανύοντας μια απόσταση 130.000 χλμ., κάτι που σημαίνει όφελος 644 ευρώ και μείωση των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα κατά 1.371 κιλά.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΠΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Το λανσάρισμα της νέας σειράς ελαστικών για φορτηγά Michelin έρχεται σε μια στιγμή που συμπίπτει με την νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία ετικετογράφησης που τέθηκε ήδη σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου. Όπως έχουμε εξηγήσει σε παλαιότερη δημοσίευση, η ετικέτα δείχνει επιδόσεις σε τρεις κατηγορίες: οικονομία καυσίμου, πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα και εξωτερικός θόρυβος κύλισης. Με αυτό τον τρόπο ο νέος κανονισμός θα βοηθήσει να αυξηθούν οι προσδοκίες τόσο των εταιρικών χρηστών ελαστικών όσο και των καταναλωτών και να οδηγήσει σε βελτιώσεις των ελαστικών. Η Michelin προχωράει ακόμα περισσότερο από την συμμόρφωση στους κανόνες και δεσμεύεται να επιβεβαιώνει ότι κάθε ένα από τα ελαστικά της έχει ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις από αυτές που αναφέρονται στην ετικέτα.

Η στρατηγική της Michelin είναι να αναπτύσσει ελαστικά που ταυτόχρονα επιτυγχάνουν επιδόσεις σε διάφορες κατηγορίες , εξασφαλίζοντας οφέλη στους χρήστες ιδιοκτήτες στόλων. Στις κατηγορίες αυτές επιδόσεων συμπεριλαμβάνεται και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των ελαστικών Michelin. Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα να διατηρεί τα επίπεδα των επιδόσεων στο πέρασμα το χρόνου, να προσφέρει στους χρήστες όσο το δυνατόν ασφαλέστερη οδήγηση και να επιτυγχάνει οικονομία καυσίμου σε όλα τα στάδια ζωής του προϊόντος.

Για τον σχεδιασμό των διαφόρων σειρών ελαστικών της η Michelin κεφαλαιοποιεί την τεράστια εμπειρία της. Το  2011, οι ειδικοί του ομίλου πραγματοποίησαν 320.000 επισκέψεις σε εταιρίες μεταφορών σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες ώστε να τις βοηθήσουν να  διαχειριστούν τα ελαστικά τους. Εκτός από το να παρέχουν αυτή την υπηρεσία οι ειδικοί αναλαμβάνουν να μεταφέρουν την αξιολόγηση των πελατών κι έτσι να εμβαθύνουν την εμπειρία της Michelin στο να αντιλαμβάνεται τις λειτουργικές ανάγκες των πελατών.  Αυτοί οι πελάτες είναι ενεργοί στον κλάδο των μεταφορών τόσο στο κομμάτι της μεταφοράς αγαθών (συλλογή αποβλήτων, αυτοκίνητα, επικίνδυνες ουσίες κτλ) όσο και στο κομμάτι των επιβατών (αστικά, υπεραστικά λεωφορεία).

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,