Το Mercedes-Benz Antos στην Ελλάδα: Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα έκανε το νέο Mercedes-Benz Αntos στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Logistics στο Ζάππειο Μέγαρο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το πανελλήνιο συνέδριο Logistics, αποτέλεσε μοναδικό επιχειρηματικό γεγονός, φιλοξενώντας σημαντικά στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών, επαγγελματίες του χώρου της εφοδιαστικής αλυσίδας, επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους της πολιτείας. Το συνέδριο στήριξε για ακόμα μια χρονιά η Mercedes-Benz Hellas η οποία βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει με τον καλύτερο τρόπο στους υποψήφιους πελάτες της το εντελώς νέο Antos. Φυσικά η μάρκα διέθετε το πιο επιβλητικό περίπτερο στην αίθουσα ενώ στον περιβάλλοντα χώρο βρισκόντουσαν εκδόσεις του Antos προκειμένου να γίνει η πρώτη γνωριμία με το ελληνικό κοινό.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Γενικός Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων της Mercedes-Benz Ελλάς κ. Αντώνης Ευαγγελούλης μίλησε σχετικά με τη βιωσιμότητα των μεταφορών. Ξεκινώντας με μία σύντομη ιστορική αναδρομή από την εποχή που κατασκευάστηκε το πρώτο φορτηγό στον κόσμο τόνισε: «Η απάντηση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των μεταφορικών εταιρειών αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μείωση του κόστους και βασικός παράγοντας κόστους στις μεταφορές αποτελούν τα οχήματα. Η Mercedes-Benz σας παρέχει ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών, οι οποίες σε συνδυασμό με ένα άριστο προϊόν μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε σημαντικά τα κόστη σας». Σχετικά με το νέο Antos ανέφερε: «Το νέο Antos είναι το κατ’ εξοχήν φορτηγό βαρέων διανομών της Mercedes-Benz. Mε μικρές και μεσαίες εκδόσεις καμπίνων καθώς και μία γκάμα κινητήρων με 13 κατηγορίες ιπποδυνάμεων μπορεί να καλύψει άριστα οποιαδήποτε ανάγκη. Πρόκειται για ένα tailor-made φορτηγό το οποίο αναπτύχθηκε με βάση τον βελτιωμένο χειρισμό και την υψηλή αποδοτικότητα».

Όσον αφορά στο συνέδριο του οποίου η Mercedes-Benz ήταν ο Μέγας Χορηγός, ο κος Ευαγγελούλης σχολίασε: «Επιλέξαμε να υποστηρίξουμε το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics διότι πιστεύουμε ότι θα είναι μία πολύ εποικοδομητική συνεργασία όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους συμμετέχοντες, καθώς θα υπάρξει μία χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων με αμοιβαίο όφελος».

Στην είσοδο του Ζαππείου, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των βαρέων φορτηγών της Mercedes-Benz. Δύο ολοκαίνουρια Antos Euro 6, 272 (200kW) & 428 (315kW) ίππων, εξοπλισμένα με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο Mercedes Powershift και με μεσαίες καμπίνες, έκλεψαν την παράσταση. Φυσικά από το σκηνικό δεν θα μπορούσε να λείπει η ναυαρχίδα των επαγγελματικών οχημάτων της Mercedes-Benz, το νέο Actros, το φορτηγό ηγέτης σε θέματα άνεσης, δυναμικής οδικής συμπεριφοράς και οικονομίας. Το TransportEvo βρέθηκε στο Ζάππειο και κατέγραψε τον «παλμό» του συνεδρίου. Με το παρακάτω βίντεο σας μεταφέρουμε την ατμόσφαιρα ενώ μπορείτε να παρακολουθείσετε όλα όσα ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Αντώνης Ευαγγελούλης.

 

ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πέραν όμως των θεσμικών παραγόντων, όλη η αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας συμμετείχε δυναμικά στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics, είτε μέσω ομιλιών, είτε με την παρακολούθηση των διήμερων εργασιών του, προκειμένου να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις πάνω στον κλάδο των Logistics.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και τα Logistics. Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας για τη «Διερεύνηση του ρόλου του Logistic- Supply Chain Manager στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων», στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 40 στελέχη της αγοράς.

Επίσης, εξετάστηκε ο ρόλος των πράσινων Logistics και των συνδυασμένων μεταφορών σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, όπου οι οργανωτικές και τεχνολογικές καινοτομίες μπορούν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα οδηγώντας στην πράσινη μετεξέλιξη των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους καυσίμων-συντήρησης

Τονίστηκε η συμβολή των Logistics στο λιανεμπόριο, όπου απαιτούνται σύγχρονες μέθοδοι διοίκησης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, με στόχο την εφαρμογή καινοτομιών που μπορούν να προσφέρουν ανταγωνιστικότητα και χαμηλότερα κόστη.

Αναπτύχθηκε η συνεισφορά των Logistics στη βελτιστοποίηση της Οικονομικής αλλά και της Εμπορικής Διοίκησης και η αναζήτηση εργαλείων και μοντέλων συνεργασίας για την ορθολογικότερη λειτουργία μιας επιχείρησης. Τέλος, αναλύθηκαν Case Studies & Best Practices για τη Βελτιστοποίηση των Διαδικασιών των Logistics από senior στελέχη που βρίσκονται σε φάση «ανασύνταξης δυνάμεων».

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , ,