Από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στη Μαδρίτη για 11η φορά τα τελευταία 20 χρόνια, μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις λεωφορείων, η γνωστή FIAA, με διοργανωτή την IFEMA.

Σε αυτή συμμετείχαν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές λεωφορείων καθώς και κατασκευαστές αμαξωμάτων, προμηθευτές σασί, ανταλλακτικών και αξεσουάρ αλλά και εταιρίες που είχαν πολλά να παρουσιάσουν στους τομείς της τεχνολογίας και των υπηρεσιών πριν και μετά την πώληση.

Από τις 181 εταιρίες που παρουσίασαν τις λύσεις τους οι 80 έχουν έδρα εκτός Ισπανίας, σε 16 διαφορετικές χώρες. Παρά το ότι η έκθεση αυτή πραγματοποιήθηκε φέτος μετά την ΙΑΑ στο Αννόβερο οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από ποτέ, γεγονός που φανερώνει τον σημαίνοντα ρόλο της στην αγορά των επιβατικών οδικών μεταφορών. Η έκθεση έχει αποκτήσει αναμφισβήτητα διεθνή χαρακτήρα αφού οι Ισπανοί κατασκευαστές αμαξωμάτων έχουν μπει για τα καλά στις κυριότερες αγορές της Ευρώπης.

Από τα κυριότερα εκθέματα τώρα, ξεχώρισαν το νέο Irizar i3 Low Entry του ισπανού καροσερίστα, το τελευταίο μοντέλο τουριστικού SC7 της Sunsunndegui, το νέο ComfortClass 500 της Setra, τα Citaro και Travego Euro 6 της Mercedes-Benz καθώς και το Neoplan Skyliner σε συνδυασμό με την τεχνολογία κινητήρων euro 6 της MAN Truck & Bus. Εν τω μεταξύ η Iveco-Irisbus παρουσίασε τα Magelys PRO 12.8, Crossway 10.6 και Citelis Hybrid, η Solaris Bus & Coach έδωσε το παρόν στη fiaa με εκδόσεις των Urbino και Interurbino ενώ το περίπτερο της… ντόπιας INDCAR κοσμούσε το καλύτερο minibus στην Ισπανία για το 2012, το μοντέλο Wing αλλά και τα Mago2 και Cytios.

Οι Τούρκοι της OTOKAR σε συνεργασία με την Somauto παρουσίασαν το υπεραστικό λεωφορείο Territo ενώ στη Μαδρίτη βρέθηκε με τα κυριότερα μοντέλα του και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής λεωφορείων στην Κίνα, η KING LONG. Η γνωστή και στη χώρα μας CAR-BUS.NET έδωσε το παρόν με τα Spica minibuses, το Spica Urban και το Corvi Long. Οι γνωστοί επίσης από την εισαγωγή λεωφορείων τους στην πάλαι ποτέ ακμάζουσα ελληνική αγορά οι κατασκευαστές AYATS και BEULAS παρουσίασαν τα μοντέλα τους.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,