Η εταιρία ελαστικών Continental πραγματοποίησε φέτος στο Αννόβερο ίσως την πιο ολοκληρωμένη προιοντική «επίθεση» που έχει κάνει κατασκευαστής ελαστικών στην ιστορία της ΙΑΑ.

Όπως ανακοινώθηκε στο Αννόβερο, η εταιρία είναι έτοιμη να λανσάρει από τα μέσα του 2013 τη νέα γενιά «3» των ελαστικών της για όλους τους τύπους χρήσης σε φορτηγά, τρέιλερ και λεωφορεία. Σε αυτή τη νέα γενιά διατηρούνται οι εξαιρετικές ιδιότητες (υψηλή χιλιομετρική απόδοση, χαμηλή αντίσταση κύλισης, βέλτιστη αναγομωσιμότητα) της υπάρχουσας δεύτερης γενιάς και αυξάνεται το επίπεδο όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της χρήσης και τη μείωση του σχετικού κόστους.

Για πρώτη φορά στην κατηγορία των λεωφορείων, η Continental παρουσιάζει -με τη νέα αυτή γενιά 3- μια πλήρη γκάμα ελαστικών που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών. Μάλιστα το λανσάρισμα της νέας γενιάς θα ξεκινήσει με τα ελαστικά για λεωφορεία, με τις σειρές Conti Coach, Conti CityPlus και Conti Urban να έχουν εξελιχθεί με επίκεντρο την ασφάλεια και την οικονομία, με νέο σχεδιασμό πέλματος, βαθύτερες εγκοπές, μειωμένη αντίσταση κύλισης καθώς και καλύτερη πρόσφυση σε όλη τη διάρκεια ζωής των ελαστικών.

Οι καινοτομίες που εφαρμόζονται στον τομέα των υλικών έχουν μειώσει σημαντικά την αντίσταση κύλισης κάτι που σημαίνει πως σε κάποιες περιπτώσεις ελαστικών όπως τα Conti Ecoplus επιτυγχάνεται η ενεργειακή κλάση Α σύμφωνα με την ετικέτα της Ε.Ε.

ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΑΝ

Στην γκάμα ελαστικών της Continental προστέθηκε το εντελώς νέο ελαστικό VancoEco που προορίζεται για χρήση σε οχήματα τύπου βαν και σύμφωνα με την εταιρία εξασφαλίζει μείωση της κατανάλωσης καυσίμου μέσω της μείωσης της αντίστασης κύλισης κατά 30%. Στο συγκεκριμένο ελαστικό οι μηχανικοί κατάφεραν επιπλέον να πετύχουν μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης στο φρενάρισμα με στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα καθώς και να αποδώσουν συμπεριφορά εφάμιλλη των ελαστικών που εφοδιάζουν τα επιβατικά οχήματα. Τα νέα VancoEco κατασκευάζονται για τροχούς 15, 16 και 17 ιντσών και για μέγιστες ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα.

ContiLifeCycle

Η επέκταση της διάρκειας ζωής ενός ελαστικού κατά δύο ή ακόμα και τρεις φορές μειώνει το συνολικό κόστος που αφορά τα ελαστικά ενός επαγγελματικού οχήματος και ενισχύει τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας. Η αρθρωτή υπηρεσία ContiLifeCycle της Continental επιτρέπει στον χειριστή ενός στόλου να βελτιώσει το κόστος λειτουργίας με ενέργειες που εστιάζουν στις ατομικές ανάγκες και απαιτήσεις του στόλου. Η υπηρεσία βασίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: στα καινούργια ελαστικά, στην επαναχάραξη, στη διαχείριση του περιβλήματος του ελαστικού και στην αναγόμωση. Οι υψηλής ποιότητας ανανεώσεις του ελαστικού μπορούν να μειώσουν το κόστος κατά 30-40%, γι’ αυτό στην Continental πιστεύουν πως το «μυστικό» βρίσκεται στην πολύ υψηλή ποιότητα της νέας γόμας που θα περιτυλίξει το ελαστικό και στη συνέχεια θα επαναχαραχθεί και αναγομωθεί.

Ο κ. Christian Sass, επικεφαλής των ελαστικών για φορτηγά και λεωφορεία εξηγεί σχετικά: «Τα αναγομωμένα ελαστικά που βγαίνουν από το εργοστάσιο ContiRe της Continental, μοιάζουν, διαρκούν και συμπεριφέρονται ακριβώς όπως τα νέα ελαστικά.» Ένα φθαρμένο ελαστικό, πριν ξεκινήσει έναν νέο κύκλο ζωής ως αναγομωμένο έχει ελεγχθεί σε βάθος με χρήση υπολογιστή προκειμένου να εντοπιστούν κρυμμένες ζημιές αλλά και για να εξασφαλιστεί η δομική ακεραιότητα.

ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η γκάμα υπηρεσιών που προσφέρει η Continental και που σχετίζονται με τα ελαστικά των επαγγελματικών οχημάτων είναι ιδιαίτερα ευρεία και αυτό επικοινώνησε περισσότερο ίσως από όλα ο Γερμανός κατασκευαστής στη φετινή ΙΑΑ. Για παράδειγμα το «Conti360° Fleet Services» είναι μια υπηρεσία που απευθύνεται σε διαχειριστές στόλου οχημάτων και που παρέχει αφενός συμβουλευτικές λύσεις (για την κατάλληλη επιλογή των ελαστικών, τις μετρήσιμες ενδείξεις των ελαστικών κ.α.) και αφετέρου οδική υποστήριξη. Το «Conti360° Fleet Services» είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο σε 13 χώρες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις υπηρεσίες «ContiFleetReporting» (δίνει πρόσβαση σε μετρήσιμα στοιχεία που αφορούν την κατάσταση και το κόστος χρήσης των ελαστικών) και «ContiBreakdownService» (αντικατάσταση ελαστικών στο δρόμο στον ελάχιστο δυνατό χρόνο).

Εν τω μεταξύ η υπηρεσία ContiTireFinder επιτρέπει στους πελάτες της Continental να διακρίνουν τα καλύτερα ελαστικά για τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις του μεταφορικού έργου που εκτελούν. Τα σχετικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί η υπηρεσία αυτή είναι πιστοποιημένο από την ανεξάρτητη ένωση DEKRA και βασίζεται σε μια τεράστια βάση δεδομένων.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,