Σουηδός μηχανικός της Scania έχει ως δεύτερη απασχόληση μια δουλειά που… σπάει (τα) κόκκαλα (του)! 

Τι κάνει ένας μηχανικός τον ελεύθερο χρόνο του; Σίγουρα όχι ότι ο Erik Dalin που ενώ στην καθημερινή του εργασία αναπτύσσει συστήματα ελέγχου για τα φορτηγά της Scania, στον υπόλοιπο χρόνο του λαμβάνει μέρος σε ταινίες δράσεις ως κασκαντέρ!

Το ενδιαφέρον του Erik για το επάγγελμα – για το οποίο οι παλαιότεροι έλεγαν πως εάν δεν έχεις σπάσεις μερικά κόκκαλα δεν είσαι πραγματικός κασκαντέρ-  γεννήθηκε στο δημοτικό σχολείο όταν μια μέρα τους επισκέφθηκε ο κορυφαίος κασκαντέρ εκείνων των καιρών, ο Johan Thorén, για να καταδείξει τη σημασία του να φοράει κανείς κράνος ποδηλάτου. Κάπως έτσι, ο 8άχρονος τότε Erik άρχισε να εκπαιδεύεται στο ζίου-ζίτσου (ju-jitsu) το οποίο συνδυάζει ακροβατικά, καταδύσεις και πολεμικές τέχνες ενώ σήμερα ασχολείται ως επί το πλείστον με το kick-boxing και τις μικτές πολεμικές τέχνες.

Ο Erik ξεκίνησε να εργάζεται ως κασκαντέρ το 2002 όταν και εκπαιδεύτηκε μαζί με μια ομάδα Σουηδών κασκαντέρ. Από τότε, έχει λάβει μέρος σε διάφορες δημοφιλείς σουηδικές ταινίες μεγάλου μήκους και όπως δηλώνει ο ίδιος το διασκεδάζει πολύ και λυπάται που δεν υπάρχουν τόσες πολλές σχετικές δουλειές όπως συμβαίνει στην Αμερική. Μεταξύ των όσων κάνει ως κασκαντέρ για λογαριασμό της σουηδικής βιομηχανίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών είναι η απόδοση της κίνησης των χαρακτήρων των παιχνιδιών. Έτσι, φορώντας μια μαύρη στολή με ανακλαστικούς δέκτες παίρνει ρεαλιστικές θέσεις μάχης ενώ την ίδια στιγμή 16 υπέρυθρες κάμερες καταγράφουν την κάθε του κίνηση.

Από το 2011 η καθημερινότητα του σουηδού κασκαντέρ έχει να κάνει με το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Scania στο οποίο εργάζεται ως μηχανικός. Ο Erik συγκεντρώνει την ετήσια άδεια που δικαιούται καθώς και τα ρεπό του και χρησιμοποιεί όλο το διάστημα κάνοντας επικίνδυνα νούμερα και ακροβατικά ντουμπλάροντας διάσημους ηθοποιούς της χώρας του σε ταινίες δράσης. Όπως μαρτυρά ο ίδιος έχει βιώσει δύσκολες καταστάσεις όπως χτυπήματα, πτώσεις από σκάλες ακόμα και φωτιές, χωρίς ωστόσο να έχει υποστεί κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , ,