Τα νέα Ford Transit και Transit Connect έκαναν παγκόσμιο ντεμπούτο στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (ΙΑΑ) στο Αννόβερο πλαισιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το ήδη βραβευμένο Transit Custom.

Το εντελώς νέο Transit σηματοδοτεί τον ερχομό μιας νέας γενιάς παγκόσμιων επαγγελματικών οχημάτων Transit. Έχει εξελιχθεί στο πλαίσιο της προϊοντικής στρατηγικής One Ford για να πωλείται σε έξι ηπείρους, ανάμεσα στις οποίες η Ευρώπη, η Β. Αμερική και λοιπές βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο. Σε συνδυασμό με το νέο Transit Custom που λανσαρίστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, δημιουργείται ίσως η πιο πλούσια γκάμα εκδόσεων ελαφρών βαν.

Προσφέροντας μία τεράστια γκάμα τύπων αμαξωμάτων και εκδόσεων, το  νέο Transit σχεδιάστηκε με γνώμονα την κορυφαία ικανότητα μεταφοράς φορτίου, την εξαιρετική στιβαρότητα και αντοχή, στοχεύοντας παράλληλα στην καλύτερη κατανάλωση της κατηγορίας. Η ολοκληρωμένη γκάμα τύπων αμαξωμάτων και εκδόσεων περιλαμβάνει μοντέλα Van, Double Cab-in-Van (DCiV), Kombi, Kombi Van και Bus, καθώς και Chassis Cab και Chassis Cowl. Τα Van διατίθενται σε τρία διαφορετικά μήκη και δύο διαφορετικά ύψη οροφής με πολλαπλές επιλογές μικρού βάρους που φτάνει τους 4,7 t. Συγκριτικά με το απερχόμενο Transit, η χωρητικότητα φορτίου έχει αυξηθεί κατά 10%, και το μεγαλύτερο «Jumbo» προσφέρει τώρα 15.1 m3 SAE. Επιπλέον, μία νέα έκδοση Chassis Cab SuperJumbo μπορεί να υποστηρίξει πλατφόρμες 5 m ή κλειστά βαν.

Στην Ευρώπη, το νέο Transit διατίθεται με το νέο 2.2 Duratorq TDCi diesel σε τρεις εκδόσεις ισχύος (100 PS, 125 PS, 155 PS) και στάνταρ 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με συστήματα front-wheel drive, rear-wheel drive & all-wheel drive.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Το νέο Transit βασίζεται σε μία προηγμένη παγκόσμια πλατφόρμα που προορίζεται για την επόμενη γενιά επαγγελματικών van της Ford. Αποτελεί μέρος ενός προγράμματος πρωτοφανούς ανανέωσης με πλήρη ανασχεδίαση όλων των επαγγελματικών οχημάτων Ford για την Ευρώπη μέσα στην επόμενη διετία.

Στην Ευρώπη και στις παγκόσμιες αγορές, το νέο μοντέλο αντικαθιστά τις βαρύτερες εκδόσεις Transit 2t  και πλαισιώνει το νέο Transit Custom 1t στη γκάμα. Στη Β. Αμερική όπου το Transit κάνει το ντεμπούτο του θα διαδεχτεί τη δημοφιλή γκάμα E-Series.

Το νέο Ford Transit φέρνει λανσάρει νέες δυνατότητες και μεγαλύτερη ευελιξία επιλογών στην αγορά μεσαίων επαγγελματικών οχημάτων, με μία απαράμιλλη γκάμα καμπινών και εκδόσεων, πολλαπλά μεταξόνια, ύψη οροφής και εκδόσεις σασί με καμπίνα ή χωρίς.

Πίσω από τη δυναμική, μοντέρνα εξωτερική σχεδίαση βρίσκεται ένας χώρος φόρτωσης με διαστάσεις που ικανοποιούν τις απαιτήσεις του τομέα διανομών και ωφέλιμο φορτίο που παραμένει το καλύτερο στην κατηγορία. Μία σειρά καινοτομιών στο χώρο φόρτωσης αυξάνει τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας για το χρήστη και τα φορτία.

FORD TRANSIT CONNECT

Στην ίδια λογική η Ford δημιούργησε το εντελώς νέο Transit Connect. Έχει εξελιχθεί στο πλαίσιο της προϊοντικής στρατηγικής One Ford και προορίζεται για πώληση σε Ευρώπη, Β. Αμερική και άλλες αγορές παγκόσμια. Βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα που προέρχεται από την προηγμένη πλατφόρμα C, την οποία μοιράζονται μοντέλα όπως τα Focus και Kuga/Escape και εγκαινιάζει νέα πρότυπα στην ικανότητα μεταφοράς φορτίου, στο κόστος ιδιοκτησίας και την αξιοπιστία στην κατηγορία compact van.

Με τολμηρή νέα εμφάνιση, καινοτόμα χαρακτηριστικά χώρου φόρτωσης και προηγμένες τεχνολογίες – όπως κινητήρα 1.0 EcoBoost, Active City Stop και Ford SNYC – το νέο Transit Connect θα αποτελέσει για τους αγοραστές van ένα νέο ελκυστικό και ανθεκτικό μοντέλο. Απεικονίζοντας την πιο σύγχρονη παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα της Ford, το νέο Transit Connect χαρακτηρίζεται από μία μοναδική και μοντέρνα εμφάνιση: από την τραπεζοειδή μάσκα-ταυτότητα και τους λεπτούς, τεχνικούς προβολείς μπροστά, μέχρι την ισχυρή, ανερχόμενη γραμμή των ώμων και τα χαρακτηριστικά κάθετα πίσω φώτα.

Το κομψό αμάξωμα διατίθεται σε εκδόσεις με κοντό (SWB) και μακρύ (LWB) μεταξόνιο, προσφέροντας έναν ευρύχωρο και πρακτικό χώρο φόρτωσης με συνολική χωρητικότητα 2,9 m3 και 3,6 m3 (SAE) αντίστοιχα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από εκδόσεις  Van, Double-Cab-in-Van και Kombi, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΚΑΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

Ευφυής σχεδίαση και μηχανολογία πετυχαίνουν την καλύτερη στην κατηγορία ικανότητα μεταφοράς φορτίου για το Transit Connect. Χαρακτηριστικά όπως ένα άνοιγμα στο διαχωριστικό του χώρου φόρτωσης και αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού επιτρέπουν την ασφαλή μεταφορά φορτίων μήκους μέχρι 3,0 m (SWB) και 3,5 m (LWB) μέσα στο όχημα.

Τα μοντέλα Kombi και Double-Cab-in-Van μπορούν να μεταφέρουν συνολικά πέντε (SWB) ή επτά (LWB) άτομα. Η ευελιξία των πίσω καθισμάτων και ένα κινητό διαχωριστικό επιτρέπουν τη διαμόρφωση του χώρου φόρτωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις. Επιπλέον, η έκδοση LWB παρέχει δυνατότητα πλήρους αναδίπλωσης καθισμάτων, κάτι που βελτιστοποιεί το χώρο φόρτωσης από το κάθισμα του συνοδηγού και πίσω και επιτρέπει τη μεταφορά φορτίων μέχρι 3 m.

Το νέο μοντέλο διαθέτει ένα κομψό cockpit με σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής επιπέδου επιβατικού αυτοκινήτου, ποικίλες έξυπνες λύσεις αποθήκευσης και τα τελευταία συστήματα υποστήριξης οδηγού και τεχνολογίες εσωτερικού της Ford. Το Transit Connect είναι το πρώτο στην κατηγορία του που προσφέρει Active City Stop, και σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση και Emergency Assistance.

Η γκάμα κινητήρων για την Ευρώπη περιλαμβάνει τον πολύ αποδοτικό 1.6 Duratorq TDCi diesel με εκδόσεις ισχύος 75, 95 & 115 PS, και τον εξαιρετικό, νέο βενζινοκινητήρα 100 PS 1.0 EcoBoost – 2012 “International Engine of the Year”, καθώς και μία έκδοση του αναγνωρισμένου 1.6 EcoBoost με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών CO2 – Ford ECOnetic Technologies – συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης, ενώ το Auto-Start-Stop διατίθεται για τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα μοντέλα.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , ,