Η Volvo Trucks βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο επίκεντρο της προσοχής του κοινού που επισκέπτεται την ΙΑΑ αλλά και ευρύτερα όσων –οδηγών και μη- ενδιαφέρονται για τα δρώμενα της συγκεκριμένης αγοράς.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το νέο FH για την εξέλιξη του οποίου επενδύθηκαν σχεδόν 1,3 δις ευρώ για τους λόγους που παραθέτουν στην έκθεση οι άνθρωποι της μάρκας και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Volvo Trucks κ. Claes Nilsson.

Η νέα σειρά FH αναμένεται να κυκλοφορήσει στους ευρωπαικούς δρόμους την Άνοιξη του 2013 οπότε θα είναι διαθέσιμος και ο Euro 6 κινητήρας ενώ η νέα γραμμή κίνησης I-Torque θα κάνει μπει στην παραγωγή από τον Φθινόπωρο του ίδιου έτους.

Το νέο FH δίνει το παρόν στην μεγάλη έκθεση με έξι διαφορετικές εκδόσεις τράκτορα και δύο εκδόσεις σασί. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν δύο τράκτορες 4×2 με 13λιτρο Euro 5 κινητήρα 500 ίππων και με ανεξάρτητη ανάρτηση (IFS). Δύο τράκτορες 4×2 με 13λιτρους κινητήρες 460 ίππων, ο ένας τράκτορας με κινητήρα Euro 6 και ο άλλος με κινητήρα Euro 5 και χαμηλωμένο σασί. Υπάρχει ακόμα ένας τράκτορας 6×4 με 13λιτρο Euro 5 κινητήρα 460 ίππων που συνδυάζεται με ένα ημιρυμουλκούμενο ανατρεπόμενο. Οι δύο εκδόσεις σασί είναι 6×2, «φοράνε» 13λιτρο κινητήρα Euro 5.

Εν τω μεταξύ από το περίπτερο της Volvo Trucks δεν θα μπορούσε να λείπει το νέο FH16. Έτσι λοιπόν υπάρχουν δύο εκδόσεις του, η μία τράκτορας 4×2 και η άλλη σασί 8×4 για βαρύ μεταφορικό έργο, αμφότερες οι εκδόσεις με τον Euro 5 κινητήρα των 750  ίππων.

ΤΑ ΑΛΛΑ VOLVO

Στο χώρο που καταλαμβάνουν τα φορτηγά της Volvo οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν από κοντά ένα FMX 6×4 με 13λιτρο Euro 5/EEV κινητήρα 460 ίππων για απαιτητικές εφαρμογές του κατασκευαστικού κλάδου. Ένα FM 4×2 σασί εθνικών μεταφορών με 11λιτρο κινητήρα Euro5/EEV και απόδοση 370 ίππων. Ένα FE 6×2 σασί με 7λιτρο κινητήρα Euro 5/EEV και καμπίνα χαμηλής εισόδου. Και τέλος ένα FL 4×2 σασί με 7λιτρο κινητήρα Euro 5/EEV για τοπικές διανομές.

Επιπλέον η μάρκα παρουσιάζει ξεχωριστά στο σταντ τη νέα γραμμή κίνησης I-Torque με το αυτοματοποιημένο I-Shift 2, τον νέο 13λιτρο Euro 6 κινητήρα απόδοσης 460 ίππων, την ανεξάρτητη ανάρτηση IFS και όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες που εφοδιάζουν τις σειρές φορτηγών της.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , ,