Όπως έχει καθιερωθεί όλα αυτά τα χρόνια, η έκθεση του Αννόβερο άνοιξε -πρώτη ημέρα χθες- τις πύλες της αρχικά στους 2.000 δημοσιογράφους από περισσότερες από 50 χώρες. Σε μια ειδική εκδήλωση του διοργανωτή (VDA) που έγινε χθες το βράδυ ειδικά για τους ανθρώπους του Τύπου ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων τα οχήματα που αποσπούν τα βραβεία «International Truck of the Year», «International Van of the Year» και «International Bus of the Year» για το έτος 2013. Τη βραδιά άνοιξε με προσωπικό του χαιρετισμό ο κ. Matthias Wissmann, Πρόεδρος της Γερμανικής  Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων ο οποίος τόνισε την αύξηση των εκθετών (κατά 9%) αλλά και των τετραγωνικών (κατά 11%) της έκθεσης σε σχέση με την ΙΑΑ του 2010 καθώς και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της φετινής έκθεσης που εστιάζει στην καινοτομία, στους κινητήρες Euro 6 και στην προσπάθεια μείωσης των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Στα βραβεία τώρα, το τίτλο του φορτηγού της χρονιάς 2013 απέσπασε το νέο Iveco Stralis Hi-Way, με την ετυμηγορία της επιτροπής να επικεντρώνεται στις επιδόσεις του φορτηγού στην οικονομία καυσίμου, την ασφάλεια, την άνεση και το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο Alfredo Altavilla, Πρόεδρος της Iveco παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε υπερήφανος αλλά και σίγουρος πως το νέο Stralis θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.

Εν τω μεταξύ με 117 από τους 133 συνολικά ψήφους, το νέο Ford Transit Custom κέρδισε το βραβείο του βαν της χρονιάς 2013, κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν (2001, 2003, 2007) με παλαιότερες γενιές του μοντέλου. Η επιτροπή των 24 δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου προέκριναν το Transit συγκρίνοντάς το συνολικά με τα άλλα δύο υποψήφια για τον φετινό τίτλο, τα Dacia Dokker και Mercedes-Benz Citan.

Ωστόσο η Mercedes-Benz πανηγυρίζει ήδη εδώ και αρκετό καιρό όταν έγινε γνωστό από την επιτροπή του Bus of the Year πως το νέο Citaro Euro 6 είναι η επιλογή της για το σχετικό βραβείο τα χρονιάς 2013.

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , ,