Παρούσα στην πόλη του Αννόβερο και στο μεγάλο γεγονός της αγοράς επαγγελματικών είναι η Fiat Professional, και πως θα μπορούσε να λείπει άλλωστε όταν αποτελεί την κορυφαία μάρκα εισαγωγής στην Γερμανία.

Το περίπτερο της ιταλικής μάρκας θα κοσμούν όλα τα ελαφρά επεγγελματικά οχήματα, όπως τα Strada, Fiorino, Scudo, Ducato και φυσικά το Doblo Cargo. Το τελευταίο συμπληρώνεται τώρα με μια νέα έκδοση, το Doblo Cargo XL που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα και θα έρθει να προστεθεί στις περισσότερες από 500 παραλλαγές του δημοφιλούς βαν.

Η νέα έκδοση XL προσφέρει διαστάσεις παραπλήσιες με του Cargo Maxi, με μεγαλύτερη και πιο εύκολη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης, χάρη στο ύψος των 1.455 χιλ. της πίσω πόρτας και στα 1.550 χιλ. για το χώρο φόρτωσης. Ακόμη περισσότερο, χάρη στην πίσω ανάρτηση δύο συνδέσμων, το αυτοκίνητο μπορεί με άνεση να χειριστεί περισσότερο βάρος ανά άξονα: 1.200 κιλά μπροστά και 1.450 κιλά πίσω. Μαζί με τις αξίες μεγαλύτερης κατηγορίας που προσφέρει -που περιλαμβάνουν όγκο 5 m3 (5,4 m3 με αναδιπλωμένο το κάθισμα του συνοδηγού)- το νέο Doblo Cargo XL αποδεικνύει ότι είναι ένα όχημα που παίρνει πολύ σοβαρά υπόψη του τη μειωμένη κατανάλωση και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Η γκάμα κινητήρων του νέου Doblo XL περιλαμβάνει τρεις turbodiesel – 1.6 MultiJet 105 ίππων, 1.6 MultiJet 90 ίππων και 2.0 MultiJet 135 ίππων – για τις εκδόσεις Cargo, ενώ η έκδοση Combi χαρακτηρίζεται από τον κινητήρα 2.0 MultiJet 135 ίππων. Η γκάμα κινητήρων συμπληρώνεται από τον βενζινοκινητήρα 1.4 TJet 120 ίππων, επίσης για τις εκδόσεις Cargo. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές Euro 5, οι κινητήρες diesel προσφέρουν ευχάριστη οδήγηση, έξοχες επιδόσεις, χαμηλά επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό, χαμηλά κόστη χρήσης αλλά και

Στο πεδίο της ασφάλειας, η νέα έκδοση έχει εξοπλιστεί με καινοτόμες μηχανολογικές εφαρμογές, ιδιαίτερα δε με ένα σύστημα πίσω ανάρτησης δύο συνδέσμων. Η σταθερότητα και ο έλεγχος του οχήματος στο δρόμο εξασφαλίζονται από τα πιο προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου στον βασικό κιόλας εξοπλισμό, συμπεριλαμβάνοντας το ABS με το EBD. Οι μετωπικοί και εμπρός πλευρικοί αερόσακοι, οι οποίοι προστατεύουν το κεφάλι και το στήθος, ολοκληρώνουν τον εξοπλισμό ασφάλειας, ενώ οι άφθονες λύσεις που προσφέρονται για την εύκολη μεταφορά μικρών αντικειμένων κάνουν τη ζωή του χρήστη ευκολότερη.

Doblo Work Up

Δίπλα στο Doblo Cargo XL θα παρουσιαστεί το Doblo Work Up, το πρώτο ελαφρύ φορτηγό στην κατηγορία του που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από τον κατασκευαστή, κάτι που εγγυάται την ποιότητα και την αξιοπιστία του. Με επιφάνεια φόρτωσης 4 m2, επιτρεπόμενο βάρος φόρτωσης 1.000 κιλά και χάρη στην τεράστια πρακτικότητά του, το Doblo Work Up είναι η ιδανική λύση για τον αγροτικό τομέα, την οικοδομή κ.α., ενώ έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πόρτες, παράθυρα, τζάμια κλπ. Το Doblo Work Up έχει διαστάσεις χώρου φόρτωσης που μπορούν να καλύψουν πολλές επαγγελματικές ανάγκες: 2,30 μ. σε μήκος, 1,82 μ. σε πλάτος και 4 m2 επιφάνεια φόρτωσης. Το σύστημα Start&Stop και το φίλτρο σωματιδίων είναι στάνταρ ενώ ο αυτόματος κλιματισμός, το cruise control, το σύστημα Blue&Me και το σύστημα πλοήγησης «Blue&Me TomTom» είναι διαθέσιμα ως έξτρα.

Natural Power

Πρωταγωνίστρια για 15 χρόνια στα εναλλακτικά καύσιμα, η Fiat Professional προσφέρει τώρα τη μεγαλύτερη γκάμα ελαφρών επαγγελματικών με εργοστασιακό εξοπλισμό καύσης μεθανίου, επιτρέποντας στα μοντέλα της να διατηρήσουν τον ηγετικό ρόλο που έχουν στην αγορά. Στο Αννόβερο, η Fiat Professional παρουσιάζει τρία από τα πιο σημαντικά οχήματα στην γκάμα Natural Power: Ducato, Fiorino και Doblo Cargo με σύστημα διπλού καυσίμου βενζίνης και μεθανίου.

Τα μοντέλα Scudo και Ducato συμπληρώνουν μια πλήρη γκάμα που καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό μέσα από διαφορετικές εκδόσεις που απαντούν σε όλες τις πιθανές χρήσεις, ενώ εμπλουτίζονται από μια σειρά από έξτρα εφαρμογές. Ως αντιπρόσωπο αυτής της γκάμας το Σαλόνι φιλοξενεί το Scudo Panorama Executive 165 MultiJet -την ιδανική λύση για μεταφορά επαγγελματικών συνεργατών (σύνδεση ξενοδοχείου-αεροδρομίου, ενοικιαζόμενα οχήματα με οδηγό κλπ.)- και ένα Ducato Flex-Floor (9 καθίσματα). Στην Έκθεση θα φιλοξενηθεί επίσης το Ducato Traction+ και το Strada Adventure by Lumberjack, ένα μοντέλο που γεννήθηκε από τη συνεργασία των Fiat Professional και Lumberjack και τοποθετείται στην κορυφή των εκδόσεων του μοντέλου.

Eco:Drive

Η δέσμευση της Fiat Professional για οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον αυτοκίνηση, έχει πάει ένα βήμα πιο πέρα με το νέο της σύστημα eco:Drive για επαγγελματικά αυτοκίνητα. Αυτή η εφαρμογή, η μοναδική στο είδος της, επιτρέπει να αναλύονται τα δεδομένα κίνησης του αυτοκινήτου, όπως η κατανάλωση, η διανυθείσα απόσταση και η επίδραση του φορτίου, προτείνοντας την κατάλληλη οδηγική συμπεριφορά για πιο οικονομική οδήγηση. Επίσης, επιτρέπει να αποθηκεύονται σε μια ενιαία βάση δεδομένων όλα τα δεδομένα διαφορετικών αυτοκινήτων, δίνοντας τη δυνατότητα καλύτερου προγραμματισμού αλλά και εκπαίδευσης των οδηγών στους διαχειριστές των στόλων επαγγελματικών αυτοκινήτων.

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , ,