Ιρλανδός ήταν τελικά ο νικητής του διαγωνισμού «Young European Truck Driver 2012» της Scania που διεξήχθη στο Sodertalje (Σοντερτάγιε) της Σουηδίας.

Το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου αναδείχθηκε ο καλύτερος νέος οδηγός φορτηγών της Scania για το 2012 μετά από μια πολύωρη και απαιτητική διαδικασία για τους 18 φιναλίστ που βρέθηκαν αρχικά στην εκκίνηση, έως ότου τρεις από αυτούς διακριθούν και φτάσουν στην τελική δοκιμασία που έγινε το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Ο μεγάλος τελικός διεξήχθη στην έδρα της σουηδικής φίρμας, παρουσία πλήθος κόσμου και φανατικών υποστηρικτών από την Αγγλία, τη Γαλλία και αρκετές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες.

Ο ιρλανδός Gabriel Warde κέρδισε, εκτός από τον θαυμασμό, ένα ολοκαίνουργιο φορτηγό Scania R αξίας 100.000 ευρώ, αφήνοντας στη δεύτερη και στην τρίτη θέση τον Ρώσο Dmitrey Semenov και τον Γάλλο Stephen Lacombe αντίστοιχα. Ο Warde συμμετείχε για δεύτερη φορά στον σχετικό διαγωνισμό ο οποίος ξεκίνησε ως θεσμός από το 2003 με απώτερο στόχο τη διασκέδαση των συμμετεχόντων αλλά και την ανάδειξη του επαγγελματία οδηγού ως του σημαντικότερου κομματιού στο μεταφορικό έργο.

Περισσότεροι από 17.000 οδηγοί έλαβαν φέτος μέρος στον διαγωνισμό της Scania σε όλη την Ευρώπη. Μεταξύ αυτών και ο «δικός» μας, Έλληνας οδηγός, Βασίλης Ταμπουρατζής.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,