Παρουσιάστηκε από τη FIFA η μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα γίνει στη Βραζιλία το 2014.
Η μασκότ είναι ένα Armadillo και το σχετικό λογότυπο απεικονίζει το συμπαθές ζωάκι να κρατάει μια μπάλα ποδοσφαίρου. Η συγκεκριμένη πρόταση προκρίθηκε μεταξύ 47 διαφορετικών προτάσεων που παρουσίασαν έξι διαφορετικά γραφεία της Βραζιλίας. Αυτό που μένει τώρα είναι να βρεθεί το όνομα της μασκότ, κάτι που θα γίνει με μια καμπάνια που θα καλεί σε δημοψήφισμα τους Βραζιλιάνους να επιλέξουν μεταξύ των ονομάτων «Amijubi», «Fuleco» και «Zuzeco»!
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού σόου της Βραζιλίας από τον βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Ρονάλντο ο οποίος τόνισε τη σημασία της μασκότ και το ρόλο που θα παίξει στην προώθηση της διοργάνωσης τα επόμενα δύο χρόνια. Η περιοδεία του Armadillo σε όλη τη Βραζιλία ήδη ξεκίνησε, με τη συνοδεία του επίσημου τραγουδιού «Tatu Bom de Bola» από τον μουσικό στάρ Arlindo Cruz.
Οι τρεις επιλογές των υποψήφιων ονομάτων της μασκότ προήλθαν μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Bebeto, Arlindo Cruz, Thalita Reboucas, Roberto Dualibi και Fernanda Santos.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , ,