Η Scania «κατεβαίνει» στη φετινή ΙΑΑ με γεμάτη και απόλυτα ενημερωμένη ατζέντα, με τους κινητήρες Euro 6 στο επίκεντρο αλλά και πολλές λύσεις για την υποστήριξη του οδηγού.

Στο μεγάλο περίπτερο της σουηδικής φίρμας αναμένεται να δοθεί έμφαση στην προβολή της νέας, ευέλικτης γκάμας κινητήρων προδιαγραφών Euro 6 και με απόδοση ισχύος από 250 έως 480 ίππους. Η εν λόγω γκάμα περιλαμβάνει τέσσερα 9λιτρα μηχανικά σύνολα που κάνουν χρήση της τεχνολογίας SCR (320 έως 360 ίππους) ή συνδυάζουν τις τεχνολογίες SCR και EGR (250 έως 280 ίππους) προκειμένου να καλύψουν τις νόρμες του Euro 6. Ο συνδυασμός των δύο τεχνολογιών επιλέχθηκε και για τους δύο 13λιτρους κινητήρες απόδοσης 440 και 480 ίππων. Επίσης η Scania θα παρουσιάσει και δύο νέους κινητήρες Euro 6 που χρησιμοποιούν για καύσιμο το φυσικό αέριο και που ανοίγουν δρόμους για νέες εφαρμογές.

Ως γνωστόν όλοι οι κινητήρες που εφοδιάζουν τα φορτηγά της Scania χρησιμοποιούνται επίσης στα αστικά λεωφορεία και τα πούλμαν της μάρκας συμπεριλαμβανομένων και των κινητήρων που καίνε εναλλακτικά καύσιμα όπως βιοαέριο, φυσικό αέριο και αιθανόλη.

Στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που θα καταλαμβάνουν τα προϊόντα της μάρκας οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν τη σειρά αστικών λεωφορείων χαμηλού πατώματος Citywide, το Touring και εκδόσεις του OmniExpress. Για πρώτη φορά ο κατασκευαστής παρουσιάζει σε διεθνή έκθεση τις εκδόσεις εκτός δρόμου των φορτηγών του που λανσαρίστηκαν μέσα στο 2011 και ξεχωρίζουν για τις ενισχύσεις της εμπρόσθιας όψης αλλά και για ένα νέο, πιο ισχυρό retarder.

Εκεί θα δούμε και τις πρώτες εφαρμογές της Scania για smartphones και tablets καθώς και όλα τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού. Τέλος, η Scania θα παρουσιάσει ένα νέο ηχοσύστημα με προαιρετική επιλογή την πλοήγηση, σύνδεση Bluetooth, έξοδο AUX, USB και υποδοχή κάρτας μνήμης.

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , ,