Νέες γενιές Transit & Transit Connect: Το «επιθετικό» λανσάρισμα οχημάτων της Ford σε όλες τις κατηγορίες, που σας είχαμε προαναγγείλει εδώ και καιρό λαμβάνει διαστάσεις… τυφώνα!

Η Ford Motor Company εξήγγειλε χθες στην αποκλειστική εκδήλωση «Go Further» από το Άμστερνταμ, την επιτάχυνση του λανσαρίσματος νέων προϊόντων στην Ευρώπη, αξιοποιώντας την παγκόσμια γκάμα «One Ford» της εταιρίας και στοχεύοντας σε ευκαιρίες ανάπτυξης στις κατηγορίες μεγάλων αυτοκινήτων, SUV και επαγγελματικών οχημάτων.

Μεταξύ των εντυπωσιακών κινήσεων της μάρκας που περιλαμβάνουν ανακοινώσεις λανσαρίσματος νέου Fiesta, νέου Mondeo, νέου Kuga, ενός εντελώς νέου μικρού SUV με την ονομασία Ecosport και τη διάθεση του αμερικανικού Mustang στην Ευρώπη, συγκεκριμένα για τα επαγγελματικά οχήματα έγιναν γνωστά τα παρακάτω:

  • Από τα τέλη του 2013 λανσάρεται το νέο παγκόσμιο Transit 2T,που θα αντικαταστήσει το νέο Transit στην Ευρώπη και το E-Series στη Β. Αμερική.
  • Από τα τέλη του 2013 λανσάρεται το νέο παγκόσμιο Transit Connect το οποίο στοχεύει να προσφέρει τις καλύτερες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 στην κατηγορία.
  • Το 2014 αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο εισαγωγικό μοντέλο της Ford στην κατηγορία μικρών CV, που θα φέρει την ονομασία Transit Courier.
  • Η οικογένεια οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Tourneo συμπληρώνεται με το Tourneo Connect.

Το λανσάρισμα της νέας γενιάς Transit και Transit Connect είναι ένα σημαντικό βήμα στη δέσμευση της Ford στον πλήρη ανασχεδιασμό ολόκληρης της γκάμας επαγγελματικών οχημάτων της για την Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2013. Βασισμένα στις τελευταίες παγκόσμιες πλατφόρμες, τα δύο μοντέλα υπογραμμίζουν τη νέα φιλοσοφία της Ford στη δημιουργία της επόμενης γενιάς κορυφαίων επαγγελματικών οχημάτων που ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών σε όλες τις παγκόσμιες αγορές.

Τα δύο νέα παγκόσμια μοντέλα έρχονται να πλαισιώσουν το Transit Custom στην ανανεωμένη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων Ford για την Ευρώπη.

ΝΕΟ FORD TRANSIT

Αντικαθιστά τις βαρύτερες εκδόσεις Transit 2Τ στην Ευρώπη και άλλες παγκόσμιες αγορές, ενώ αργότερα θα αντικαταστήσει και τη δημοφιλή σειρά Ford E-Series στη Β. Αμερική. Ανθεκτικό, λειτουργικό και επαγγελματικό, το νέο Transit φέρνει νέες δυνατότητες και μεγαλύτερη ευελιξία στην κατηγορία μεσαίων επαγγελματικών van.

Διαθέσιμο σε μία ολοκληρωμένη γκάμα αμαξωμάτων και εκδόσεων, με πολλαπλά μεταξόνια, ύψη οροφής και νέες εκδόσεις σασί, το νέο και ικανότερο Transit ικανοποιεί τις ανάγκες βασικών παγκόσμιων αγορών.

Για την Ευρώπη, μία πλήρης γκάμα τύπων αμαξωμάτων και εκδόσεων Transit, με FWD, RWD και AWD, θα χρησιμοποιεί τον τελευταίο 2,2 Duratorq TDCi diesel.

ΝΕΟ FORD TRANSIT CONNECT

Αναμένεται να λανσάρει νέα πρότυπα στην κατηγορία κάτω του 1Τ αναφορικά με την ικανότητα μεταφοράς φορτίου, το κόστος ιδιοκτησίας και την αξιοπιστία. Το νέο Transit Connect θα διατεθεί σε εκδόσεις με κοντό και μακρύ μεταξόνιο και θα προσφέρει σε Ευρωπαίους και Βορειοαμερικανούς πελάτες τον πιο ευέλικτο και λειτουργικό χώρο φόρτωσης στην κατηγορία, με ποικίλες καινοτομίες που αυξάνουν την καθημερινή παραγωγικότητα.

Το Transit Connect υιοθετεί τις τελευταίες τεχνολογίες κινητήρων για μείωση εκπομπών CO2 ώστε να πετυχαίνει την καλύτερη κατανάλωση σε όλες τις αγορές για τις οποίες προορίζεται. Στην Ευρώπη, η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει πολύ αποδοτικές, μειωμένου κυβισμού μονάδες diesel και βενζίνης, ενώ για την Αμερικανική αγορά προβλέπεται μία ειδικά προσαρμοσμένη γκάμα βενζινοκινητήρων.

Το νέο μοντέλο έχει ένα κομψό cockpit με σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής επιβατικού αυτοκινήτου και προσφέρει τις τελευταίες τεχνολογίες καμπίνας και συστήματα υποστήριξης οδηγού της Ford.

ΝΕΟ FORD TOURNEO CONNECT

Πλαισιώνει τη γκάμα επιβατικών εκδόσεων Ford σαν ένα πρακτικό και προσιτό οικονομικά οικογενειακό όχημα με απαράμιλλη ευρυχωρία και ευελιξία σε ένα κομψό, νέο πακέτο. Ξεχωρίζοντας από το πλήθος με μία δυναμική μοντέρνα εμφάνιση, το Tourneo Connect  λανσάρει ένα τολμηρό νέο πρόσωπο στην κατηγορία οχημάτων μεταφοράς προσωπικού. Το στυλάτο cockpit και τα σύγχρονα premium χαρακτηριστικά συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ελκυστικού κα άνετου οδηγικού περιβάλλοντος.

Το νέο όχημα που διατίθεται σε δύο χαρισματικά και πολυμορφικά μοντέλα – το πενταθέσιο Tourneo Connect και το επταθέσιο Grand Tourneo Connect – προσφέρει άριστη πρακτικότητα για δραστήριες οικογένειες ή επαγγελματίες οδηγούς, με συρόμενες πίσω πόρτες, εξαιρετικά ευέλικτη διάταξη καθισμάτων και ποικίλους, έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους.

Το νέο Tourneo Connect προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, και στη Β. Αμερική όπου θα πωλείται σαν Transit Connect Wagon, το 2013. Τώρα πωλείται το νέο οκτα/εννιαθέσιο όχημα μεταφοράς προσωπικού Tourneo Custom.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,