Το νέο Transit Custom, που παρουσιάζει επίσημα αυτές τις μέρες η Ford, μπορεί να μην φτιάχνει (ακόμα) μόνο του… καφέ, αλλά στέλνει τον οδηγό του για καφέ όταν ανιχνεύσει σημάδια κούρασης στον τρόπο οδήγησης.

Από τις τελευταίες τεχνολογίες ενημέρωσης οδηγού όπως τα συστήματα  «Lane Keeping Alert» και «Driver Alert», μέχρι πρακτικά χαρακτηριστικά για τον αυτόματο χειρισμό των φώτων όπως το «Auto High Beam», το νέο Transit Custom έχει όλα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν τους πολυάσχολους οδηγούς να παραμείνουν ξεκούραστοι και ασφαλείς πίσω από το τιμόνι. Το βαν της Ford διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα ψηφιακής κάμερας που υποστηρίζει τις παραπάνω τρεις λειτουργίες. Η ψηφιακή κάμερα που τοποθετείται δίπλα στο μεσαίο καθρέπτη καταγράφει μία εικόνα του δρόμου μπροστά, την οποία αναλύει μέσω προηγμένου υπολογιστή ταξιδιού.

Μεταξύ των τριών συστημάτων, ξεχωρίζει το «Driver Alert», που χρησιμοποιεί το σύστημα της κάμερας για να παρακολουθήσει τη θέση του οχήματος σε σχέση με τις σημάνσεις του δρόμου. Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει παρέκκλιση από την πορεία όταν ο οδηγός νιώθει υπνηλία ή τα επίπεδα συγκέντρωσής του αρχίζουν να πέφτουν. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει ότι η απόδοση του οδηγού μειώνεται, ενεργοποιείται μία διαδικασία προειδοποίησης δύο σταδίων. Πρώτον, ένα προειδοποιητικό μήνυμα εμφανίζεται στο ταμπλό μαζί με ένα ηχητικό σήμα. Εάν ο οδηγός εξακολουθεί να συμπεριφέρεται κουρασμένα, εμφανίζεται μία μόνιμη προειδοποίηση την οποία ο οδηγός πρέπει να αναγνωρίσει, πιέζοντας ένα μπουτόν ΟΚ.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,