Εξελιγμένο μέσα από τη σχολαστικότητα των Σουηδών και με εντυπωσιακά στοιχεία εξοπλισμού όπως η ανεξάρτητη εμπρόσθια ανάρτηση, το νέο Volvo FH έρχεται γεμάτο υποσχέσεις.

Δια στόματος του προέδρου τους κ. Claes Nilsson -ο οποίος αναφέρεται σε ορόσημο για ολόκληρη τη βιομηχανία φορτηγών- οι άνθρωποι της Volvo Trucks παρουσιάζονται ενθουσιασμένοι αλλά και πεπεισμένοι ότι τα νέα FH και FH16 μπορούν να προσφέρουν στον χρήστη πρωτόγνωρες εμπειρίες, κυρίως όσον αφορά στην οδηγική αίσθηση και το κράτημα.

Μέχρι την παγκόσμια πρεμιέρα που έχει προγραμματιστεί για την 5η Σεπτεμβρίου η μάρκα δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες της νέας σειράς FH, ωστόσο στο σχετικό δελτίο τύπου γίνεται ξεκάθαρα λόγος για ένα στοιχείο που θα φέρει την επανάσταση στην παγκόσμια αγορά φορτηγού σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς. Πιο συγκεκριμένα το νέο FH εισάγει για πρώτη φορά στα φορτηγά την ανεξάρτητη εμπρόσθια ανάρτηση IFS (Individual Front Suspension), που σημαίνει πως κάθε εμπρόσθιος τροχός αντιδρά ξεχωριστά χωρίς να επηρεάζεται από τον άλλο. Το αποτέλεσμα αυτής της ανεξάρτητης κίνησης κάθε τροχού είναι μια πιο ήπια και «ελεγχόμενη» κίνηση στο δρόμο ενώ ταυτόχρονα -καθώς οι κραδασμοί δεν μεταφέρονται από τον ένα τροχό στον άλλο- η αίσθηση της ακρίβειας και του ελέγχου από πλευράς του οδηγού είναι αυξημένη.

Ποτέ ξανά στο παρελθόν η Volvo δεν είχε κάνει τόσες πολλές και σχολαστικές δοκιμές πριν λανσάρει ένα φορτηγό της, ζητώντας μάλιστα την άποψη και τις παρατηρήσεις οδηγών από εταιρίες που είναι πελάτες της, ώστε να εξασφαλίσει ότι το τελικό αποτέλεσμα θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες κάθε σύγχρονου χρήστη.

Εν τω μεταξύ το νέο Volvo FH θα αποτελέσει πόλο έλξης και στην προσεχή έκθεση επαγγελματικών οχημάτων στο Ανόβερο στα μέσα Σεπτέμβρη όπου το TransportEvo θα δώσει το παρόν και θα σας μεταφέρει καθημερινά ότι συμβαίνει στο κορυφαίο γεγονός της αγοράς.

Για να αποδείξει την επαναστατική κατευθυντικότητα της νέας σειράς  FH, η Volvo Trucks γύρισε φιλμάκι με πρωταγωνίστρια τη  Faith Dickey. Η εξειδικευμένη ακροβάτρια πέρασε από το ένα φορτηγό στο άλλο πάνω σε σχοινί, τη στιγμή  που τα δύο FH κινούνταν με ταχύτητα 80 χλμ./ώρα!

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,